Пуер: сорти та смаки легендарного чаю

СоветыКулинария
Пуер: сорти та смаки легендарного чаю
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
855 4.7 DimitrDimitr
Якщо ви не знаєте, з чого почати знайомство з пуером, пропонуємо дізнатися більше про популярні сорти смачного китайського чаю.

Смачний чай пуер — особливий напій, смак та аромат якого не можна сплутати ні з чим. Це досить міцний і насичений чай, який дивує різноманіттям смако-ароматичних відтінків. З урахуванням особливостей ферментації він буває двох видів:

  • Шу пуер — чорний.
  • Шен пуер — зелений.

Сорт Шу проходить швидку ферментацію і більше схожий на чорний чай. Він має зрілий насичений смак, в якому відчутні нотки шоколаду, сухофруктів, запах диму. Цей чай краще пити одразу після покупки, хоча, його можна додати і до домашньої колекції. При тривалому зберіганні він дещо змінить смак, набуде нових відтінків.

Сорт Шен — молоде листя, яке поступово дозріває, він більше схожий на зелений чай. Заварка має насичений зелений колір з золотистими та коричневими вкрапленнями. При тривалому зберіганні терпкість Шен пуеру зменшується, а нотки родзинок, фініків і кураги робляться все виразнішими. Це ідеальний чай для колекціонування. Чим старший Шен пуер, тим він ароматніший та цікавіший.

чай пуер

Якщо ви не знаєте, з чого почати знайомство з пуером, пропонуємо дізнатися більше про популярні сорти:

  • Я Бао — білий чай з об'ємним фруктово-квітковим смаком, нотками трав, легкою солодкуватістю і приємною кислинкою.
  • Золоті Бруньки — напій з нотками горіхів та в’яленого чорносливу. Смак і аромат розкриваються поступово, тому це ідеальний чай для тих, хто нікуди не поспішає і любить посмакувати цікавим настоєм.
  • №2001 — шу пуер з глибоким смаком та ароматом. В ньому відчуваються нотки ягід та шоколаду, він пахне прянощами, має приємну терпкість.
  • №2007 — шу пуер сорту. Має присмак горіхів та сухофруктів, пряний аромат з ледь відчутною гірчинкою. Залишає глибокий післясмак.
  • Лао Ча Тоу — шу пуер з нотками горіхів, фініків, сухого дерева. В ароматі відчувається тютюн, густі ноти горіха.
  • Шен пуер 2013 — пресований чай з терпкуватим смаком, нотами меду, сухофруктів, тютюну.
  • Шу пуер Сінь Ї 2019 — напій з м’яким смаком, насиченим ароматом, у якому домінують нотки дерева, землистості, горіхів.

Ми пропонуємо замовити елітний пуер різних сортів у потрібному вам об’ємі. Для знайомства з чаєм досить 50 г. В середньому для заварювання потрібно 7-10 г чайного листя, отже 50 г чаю вистачить мінімум на 5 повноцінних чаювань.

Teaonline — багатогранний світ елітного чаю

Інтернет магазин китайського чаю Teaonline пропонує вам зануритись у світ вишуканого чаю, познайомитись з його різноманіттям та знайти щось «своє». Ми маємо, чим вас здивувати та порадувати.

китайський чай пуер

В асортименті магазину є різні види матча, улуну, пуеру, зелених, червоних, трав'яних чаїв. У нас можна замовити будь-який об'єм чаю з доставкою по Україні. Ще ми підготували для вас дегустаційні та подарункові набори, скомпонувавши їх таким чином, щоб ви могли познайомитися з кардинально різними за смако-ароматичними властивостями сортами чаю.

У нас є подарункові бокси на будь-який бюджет — преміальні в презентабельних дерев'яних боксах та максимально доступні за ціною у картонних коробках. Упаковку можна оздобити за вашим побажанням — нанести логотип компанії, особливий надпис, зображення.

Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Это тот же сахар. Список продуктов с высоким соде...
Это тот же сахар. Список продуктов с высоким содержанием фруктозы
Парикмахер рассказала, какой уход нужен волосам л...
Парикмахер рассказала, какой уход нужен волосам летом и поделилас...
Особенности бумажных стаканчиков для кофе и напит...
Особенности бумажных стаканчиков для кофе и напитков
Названы 7 вечерних привычек неуспешных людей, кот...
Названы 7 вечерних привычек неуспешных людей, которые постоянно о...
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.