Обираємо засіб для інтимної гігієни: що важливо знати

СоветыКрасота
Обираємо засіб для інтимної гігієни: що важливо знати
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
945 4.2 DimitrDimitr
Крім грамотного вибору засобів для інтимної гігієни, важливо правильно доглядати за інтимними зонами, сформувавши декілька корисних звичок.

Щоб уникнути подразнення, свербіння, неприємного запаху та інших проблем з інтимними зонами, важливо грамотно вибирати засоби гігієни для регулярного догляду за ними — якісні, ефективні та безпечні. У статті розповідаємо про основні критерії вибору саме таких косметичних продуктів.

Як вибрати певний тип засобу

Сьогодні у продажу є різні види косметичних засобів для інтимної гігієни:

  • мила;
  • гелі;
  • спреї;
  • порошки;
  • серветки.

Під час вибору важливо пам'ятати, що засоби, які передбачають спринцювання, можуть порушити природний баланс pH, а це часто призводить до різноманітних проблем зі здоров'ям. Також слід уникати косметичних препаратів з антибактеріальними властивостями, оскільки вони можуть спричинити подразнення та порушити баланс.

Що стосується серветок для інтимної гігієни, у їхньому складі не має бути спирту та ароматизаторів, оскільки ці компоненти шкідливі для інтимних зон. Використовувати такі серветки рекомендується лише у випадках, коли немає доступу до біде або душу — наприклад, під час подорожі, в дорозі або після відвідування громадських туалетів.

інтимна гігієна

Якщо є проблеми зі здоров'ям, для вибору оптимального косметичного засобу краще звернутися до гінеколога, який може порадити більш ефективні аптечні препарати.

Основні характеристики гарних засобів

До переліку таких характеристик входять:

  1. Максимальна кількість натуральних інгредієнтів у складі. Це можуть бути екстракти ромашки, календули, алое вера, які мають зволожувальні, протизапальні та заспокійливі властивості.
  2. Відсутність агресивних хімічних речовин, штучних барвників та ароматизаторів, які можуть спричинити алергію.
  3. Оптимальний рівень pH — від 3,5 до 4,5, який дозволяє підтримувати відповідний природний баланс pH інтимних зон та запобігти розвитку різноманітних інфекцій, зокрема бактеріального вагінозу. Найчастіше для підтримання природного балансу в засобах для інтимної гігієни використовується молочна кислота.
  4. Наявність маркування із зазначенням «гіпоалергенно», «протестовано дерматологами» або «рекомендовано гінекологами». Такі засоби рідше провокують алергічні реакції та більш безпечні для чутливої ​​ніжної шкіри.

засоби для інтимної гігієни

Додаткові рекомендації

Крім грамотного вибору засобів для інтимної гігієни, важливо правильно доглядати за інтимними зонами, сформувавши декілька корисних звичок. До них входить носіння спідньої білизни з бавовни — натурального матеріалу, який «дихає» та запобігає накопиченню вологи, особливо в спеку.

Також рекомендується уникати надто обтислого одягу, який може спричиняти тертя та подразнення. А ще після відвідування туалету варто по можливості підмиватися, а не користуватися туалетним папером. Крім цього, гігієнічний душ слід завжди приймати перед сном.

Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Для пяти знаков Зодиака эта неделя будет лучшей в...
Для пяти знаков Зодиака эта неделя будет лучшей в году
Чем отличается коррекция ногтей от укрепления
Чем отличается коррекция ногтей от укрепления
Гороскоп на неделю: для всех знаков зодиака
Гороскоп на неделю: для всех знаков зодиака
Какое дерево вы выберете: психологический тест
Какое дерево вы выберете: психологический тест
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.