Гігієна і профілактика зубів

СоветыЗдоровье
Гігієна і профілактика зубів
Фото: из открытых источников
654 DimitrDimitr
Не буде перебільшенням, якщо стверджувати, що мати здорові зуби мріє кожна людина. Багато хто, дивлячись на посмішки зірок щоу-бізнесу, акторів та політиків, мовчки їм заздрить. Звичайно, у більшості людей немає таких фінансових можливостей, як у них, щоб витрачати захмарні суми грошей на елітні стоматологічні послуги. Але це і не потрібно. Тому що бажаного результату можна досягти з меншими затратами, дотримуючись елементарних правил гігієни ротової порожнини та регулярно відвідуючи стоматолога.

Сьогодні профілактика стоматологічних захворювань є чи найпопулярнішим напрямком в сучасній стоматології, бо запобігти карієсу, пошкодженню емалі, парадонтиту, втраті зубів набагато дешевше, ніж їх лікувати або імплантувати штучні замість втрачених.

Абетка профілактики захворювань порожнини рота

Профілактика хвороб зубів та ясен — це, перш за все, комплексний догляд за ними, який потребує здійснення наступних кроків:
  • щоденної гігієни в домашніх умовах (чищення зубів по 3 хвилини зранку після сніданку та ввечері перед сном, застосування ополіскувачів, зубної нитки, спеціальних міжзубних щіточок та іригаторів);
  • збалансованого харчування (обов’язкове включення до раціону овочів, молочних продуктів, фруктів, зменшення споживання кондитерських виробів та солодощів);
  • профілактичних оглядів у стоматолога (не рідше 2-х разів на рік);
  • професійна гігієна ротової порожнини.
Гігієна і профілактика зубів впливає на здоров’я усього організму, тому ні одним із цих кроків не можна нехтувати.

Що собою являє професійна гігієна порожнини рота

Професійна чистка зубного ряду — це ряд стоматологічних процедур, метою яких є профілактика стоматологічних захворювань. В основному, вона складається з трьох етапів:
  1. видалення зубного каменю;
  2. зняття нальоту з поверхні зубів;
  3. полірування емалі.

Оскільки після проведення чистки в більшості випадків тверді тканини зубів стають значно чутливішими, то для зменшення неприємних відчуттів ще проводяться процедури фторування та ремінералізації.

Засоби для догляду за зубами та ротовою порожниною

Ринок пропонує безліч засобів і препаратів, за допомогою яких можна доглядати за зубним рядом та яснами. Але краще їх купувати в спеціалізованих торгових точках або в аптеках. Які саме використовувати засоби профілактики захворювань зубів порадить стоматолог в залежності від їх стану. Для полоскання рота застосовують розчини з вмістом фтору і зубні еліксири, для втирання в поверхню зубного ряду — фториди, спеціальні пасти і гелі, для гігієни ротової порожнини — зубні порошки і пасти.

Також, профілактика захворювань ротової порожнини передбачає прийом вітамінних комплексів, фторованої солі, таблеток з вмістом натрію фториду, тощо.

Регулярне дотримання не таких вже й складних правил гігієни та вчасні візити до стоматолога дозволять уникнути багатьох проблем з зубами та яснами.
Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Постный торт «Наполеон»: без масла, яиц и молока
Постный торт «Наполеон»: без масла, яиц и молока
Пирог с черникой: вкуснейшая американская классика
Пирог с черникой: вкуснейшая американская классика
Как выбрать компьютерный стол: все важные моменты...
Как выбрать компьютерный стол: все важные моменты, которые стоит ...
5 вещей, которые вы не обязаны никому объяснять в...
5 вещей, которые вы не обязаны никому объяснять в жизни
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.