Хто він — найталановитіший парфумер сучасності?

СоветыМода и стиль
Хто він — найталановитіший парфумер сучасності?
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
318 DimitrDimitr
Розповімо найцікавіші факти з життя парфумера Maison Francis Kurkdjian та порадимо деякі з варіантів продукції його бренду, які доступні в Україні.

Здається, що створити прорив на ринку, перенасиченому продукцією загальновідомих брендів, неможливо. Проте дійсно талановитим творцям вдається все. Приклад — Франсіс Куркджян, якого вважають одним з найкращих парфумерів сучасного світу. Кожен його продукт — і це не перебільшення — стає шедевром. Митець прославився вмінням поєднувати унікальні компоненти, які він відбирає особисто. А ще однією «фішкою» Франсіса є особлива емоція, яка супроводжує кожен новий аромат. Розповімо найцікавіші факти з життя парфумера та порадимо деякі з варіантів продукції його бренду, які доступні в Україні.

Хто такий Франсіс Куркджян?

Французький парфумер Франсіс Куркджян — вірменин іранського походження. Попри національність, його батьківщиною та рідним домом є саме Франція. З дитинства його оточувало творче середовище: хлопець зміг глибоко поринути у мистецтво, навчаючись у балетній школі та регулярно відвідуючи найкращі музеї країни.

Франсіса часто водили на модні покази, старалися призвичаїти до якісної музики та шедеврів світу кіно. Звичайно, таке виховання визначило майбутні уподобання та творчий шлях. 15-річний Франсіс вже точно знав, ким він буде. Але тоді він навіть не уявляв, який ажіотаж викликатимуть його шедеври у світі.

Свій перший аромат він створив у 25-річному віці: це був Le Male для французької торгової марки Jean Paul Gaultier. Дебют виявився настільки вдалим, що юнак одразу отримав широке визнання. Це надихнуло його на створення майбутніх шедеврів. Загалом він встиг попрацювати з найкращими брендами: Elizabeth Arden, Elie Saab, Juliette Has a Gun, Burberry, Nina Ricci, Oriflame, Narciso Rodriguez, Kenzo та багатьма іншими.

У 2001 році майстра назвали кращим парфумером року за версією Prix Francois Coty. Це — наче отримати «Оскар» у світі парфумерії. Премію такого рівня отримують митці, ім’я яких назавжди залишиться в історії моди. При цьому Франсіс Куркджян став наймолодшим номінантом.

Власний бренд, який підкорив світ

парфуми Maison Francis Kurkdjian

У 2009 році з'явилася торговельна марка Maison Francis Kurkdjian. Новий парфумерний будинок став дітищем Франсіса та талановитого маркетолога і бізнесмена Марка Чая.

Оригінальні аромати швидко стали популярними у світі. Їх можна купити в Україні: асортимент включає новинки та визнані класичні парфуми бренду. Створювати шедеври митцю допомагають отримані впродовж кар’єри фундаментальні знання в області парфумерного мистецтва, природний талант та відповідальне ставлення навіть до незначних дрібничок.

Maison Francis Kurkdjian — це парфуми для жінок та чоловіків. У колекції митця дуже багато ароматів унісекс. Це — його життєвий принцип, адже право бути вишуканими та сміливими однаково мають представники обох статей.

Чим особливі парфуми Maison Francis Kurkdjian?

Митець створив велику кількість варіантів ароматів. Кожен з них — ексклюзивний та найвищої якості. Для всієї лінійки парфумів характерне незвичайне поєднання компонентів. Принцип Франсіса — взяти все, що дає природа та створити самостійно те, що вона не може дати. Інгредієнти для своїх шедеврів парфумер підбирає особисто, і всі вони — найкращої якості

Одним з найвідоміших ароматів від митця вважають Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge, створений у 2015 році. Його можна без проблем купити й у Києві, бо це визнана у світі класика. Аромат був створений до 250-річчя кришталевого дому Baccarat і повною мірою відображає традиції, цінності та звучання бренду.

парфум Maison Francis Kurkdjian

Парфумерний дім Франсіса Куркджяна створює не лише парфуми. До колекції входять аромати для дому, свічки, ароматизований папір та багато іншого. Маестро працює з усім, що може та мусить пахнути приємно, ексклюзивно, вишукано.

І що цікаво, жоден з продуктів не можна назвати «шаблонним», «типовим», «масовим». Будь-який з ароматів справді унікальний та цікавий. Кожна композиція майстра несе певні емоції, створює унікальну атмосферу.

Як і про будь-якого митця, про Франсіса ходять легенди. Подейкують, що він завжди носить з собою невелику валізу, у якій міститься його персональна лабораторія. З цією валізкою він ходить на персональні візити до особливих клієнтів. Вислухавши запити, він прямо на місці здатен створити індивідуальний аромат.

Майстер вважає, що красива композиція не завжди має бути складною. Головне — досягти правильного поєднання компонентів та вкласти до продукту власні емоції й професіоналізм. Це і є «простий» секрет створення шедеврів від найвідомішого парфумера сучасності.

Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Что нельзя замораживать из продуктов и блюд: знаю...
Что нельзя замораживать из продуктов и блюд: знают единицы хозяек
Грибной крем-суп: невероятно вкусное и питательно...
Грибной крем-суп: невероятно вкусное и питательное блюдо
Только эти знаки услышат хорошие новости. Карты Т...
Только эти знаки услышат хорошие новости. Карты Таро сулят им нас...
Постный торт «Наполеон»: без масла, яиц и молока
Постный торт «Наполеон»: без масла, яиц и молока
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.