Як вибрати насіння огірків для посіву влітку

СоветыДругие советы
Як вибрати насіння огірків для посіву влітку
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
463 NikolisNikolis
Наразі продають універсальні сорти, які підходять для всього. Можна окремо придбати й огірки, які підійдуть для споживання або для маринування.

Огірки — один із найбільш популярних овочів. Тому всі городники зацікавлені у їх вирощуванні й збиранні гарного врожаю. Для цього варто правильно вибирати насіння, яке згодом потрібно правильно виростити. Щоб вибір був великим, слід замовляти насіння тут https://semena.in.ua/semena-ogurtsov/, тоді ви точно знайдете те, що шукаєте.

Особливості вибору

Усі огірки поділені на гібридні, а також сортові. Перші вирощуються та збираються тільки для їжі та для консервування. Насіння з них зібрати не можна. Другі можна використовувати для подальшого пророщування.

Сорт — це лише один критерій. Варто також врахувати й наступні.

Місце висадження

Щоб вибрати відповідне насіння, варто звернути увагу на те, чи будуть вони висаджуватися у відкритий ґрунт або ж у теплицю. У першому випадку варто віддати перевагу варіантам, які запилюються бджолами. Щоб посадити насіння огірків у парнику, варто обирати самозапильні сорти. Наприклад, «Амур F1» чи «Директор F1».

Фахівці не рекомендують змішувати різні види. Це може негативно вплинути на врожайність. Висадку сортових огірків варто здійснювати з урахуванням рекомендацій та спеціалістів. При цьому обов'язково потрібно прищипувати верхівку. Лише у цьому випадку можна досягти оптимального результату.

Гібридний сорт дуже затребуваний. Тому для того, щоб зібрати досить великий урожай, слід обов'язково видаляти бічні пагони. При цьому розташовувати насіння потрібно на відстані 10-15 см. Це дозволить зібрати великий урожай.

Ціль вирощування

Люди вирощують огірки для таких цілей:

  • вживання у свіжому виді;
  • засолювання;
  • маринування.

Наразі продають універсальні сорти, які підходять для всього. Можна окремо придбати й огірки, які підійдуть для споживання або для маринування.

Як вибрати насіння огірків для посіву влітку

Швидкість отримання врожаю

На даний момент є ультраранні огірки (через 40 днів приблизно можна отримати врожай), ранні (на вирощування йде близько 50 днів), середньостиглі (приблизно 60 днів) та пізні (понад 61 день).

Окремо варто врахувати і те, що розміри коренеплодів різняться. Можна вибрати короткоплідні, середньоплідні або довгоплідні. Виходити варто з того, для яких цілей вирощуються огірки.

Насіння можна купувати заздалегідь, оскільки схожість зберігається протягом кількох років. Тому якщо навіть цього року ви вже висадили всі овочі, можна купити насіння на наступний рік разом з іншими культурами та, наприклад, зеленю

Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Как по взмаху волшебной палочки: эксперт рассказа...
Как по взмаху волшебной палочки: эксперт рассказала, как вывести ...
Чтобы добиться своего, они пойдут на все: самые х...
Чтобы добиться своего, они пойдут на все: самые хитрые знаки зоди...
Кардиолог рассказала об опасности авиаперелетов д...
Кардиолог рассказала об опасности авиаперелетов для здоровья
Шесть знаков Зодиака узнают очень приятные новост...
Шесть знаков Зодиака узнают очень приятные новости уже вот-вот
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.