Зголоднів — замовляй піцу: бутерброд з відкритим обличчям!

СоветыДругие советы
Зголоднів — замовляй піцу: бутерброд з відкритим обличчям!
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
474 DimitrDimitr
Піца, як вважають — бутерброд з відкритим обличчям. Як і всі бутерброди, вона має хлібну основу і наповнена зверху овочами, м'ясом та іншим..
Піца очолює список найпопулярніших страв у світі. Щорічно люди споживають близько 5 мільярдів піц. Більш того, цей відкритий бутерброд очолює список найбільш фотографованих продуктів. Не дивно, що його відзначають Всесвітнім днем піци. Піцерія в Франківську https://la.ua/ivano-frankivsk/ — зберігає традиції і творить свої смаколики. Але як цей бутерброд з відкритим обличчям став таким сенсаційним?

Вражаюча історія страви

Від назви до процесу приготування, піца має захоплюючу історію, яку повинні знати всі любителі страви. Джузеппе Нока, шановний історик кулінарії, стверджує, що слово «піца» вперше з'явилося в документі, датованому 997 роком нашої ери. За його словами, назва використовувалася в селі в Гаеті, на північ від Неаполя, Італія.

У документі спадкоємець феодала обіцяє піцу керівнику місцевої церкви в якості щорічного подарунка. Жителі Гаета, можливо, взяли це слово з латинської pinsere, що означає «місити руками». Або ж від грецького слова питта, що означає корж, або шматочок. Ніхто не знає його точного походження. Вважають, що у 600 р. до н.е., коли вона була винайдена, піца вважалася вуличною їжею для сільського населення.

В основному її споживали незаможні грецькі поселенці, які зупинялися в Неаполі в Італії. Це був корж з помідорами, часником і сезонними овочами. Давня піца була дуже популярна у греків, єгиптян і римлян. У 1889 році піца зробила великий крок вперед.

Раффаеле Еспозіто, відомий пиццайоло в Неаполі, Італія, приготував піцу на честь короля Умберто 1 і королеви Маргарити. Піца Рафаеля була відкрита з плоскою кришкою, з білою моцарелою, червоними помідорами і зеленим базиліком. Відтоді ця страва стала популярною.

Піца — це бутерброд або пиріг?

Піца, як вважають — це бутерброд з відкритим обличчям. Як і всі бутерброди, вона має хлібну основу і наповнена зверху овочами, сиром, м'ясом, грибами та іншими продуктами. У неї немає тільки верхнього шару хліба, щоб вважатися справжнім бутербродом.

Однак дехто, особливо італійці, використовують терміни «піца» і «пиріг» як синоніми. Це тому, що піцу перед подачею нарізають невеликими порціями, схожими на пиріг. Також піца в Італії може бути закритою і тоді виглядає як справжній пиріжок. Зазерніть до нас в LA П'ЄЦ і зробіть замовлення https://la.ua/ivano-frankivsk/ на свій смак — великий вибір відкритих або закритої пиц.
піца

Замовляти піцу у нас — зручно, вигідно, корисно

Наш сервіс не стоїть на місці, ми весь час вдосконалюємось. Ми працюємо, щоб кожне Ваше замовлення було доставлено швидко, страви були якісними і залишали яскраві смакові спогади і бажання замовити ще. Переваги доставки:
  • різноманітний асортимент страв, на будь-який смак;
  • зручний сервіс замовлення для користувача;
  • корисна і найсвіжіша їжа — ми використовуємо лише натуральні продукти від перевірених виробників;
  • зберігаємо правильні технології приготування;
  • доставляємо піцу з дотриманням гігієнічних норм, збереженням температурного режиму.
А ще ми підготували для вас приємні бонуси, захопливі акції.
 
Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Рецепт быстрого кулича панеттоне на дрожжах
Рецепт быстрого кулича панеттоне на дрожжах
Постный торт «Наполеон»: без масла, яиц и молока
Постный торт «Наполеон»: без масла, яиц и молока
Как назвать мальчика: список популярных, необычны...
Как назвать мальчика: список популярных, необычных, традиционных ...
Как приготовить мясо вкусно: простой рецепт нежно...
Как приготовить мясо вкусно: простой рецепт нежной говядины в дух...
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.