Паливні дерев'яні пелети: їх особливості та використання

СоветыДом и уют
Паливні дерев'яні пелети: їх особливості та використання
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
331 NikolisNikolis
Компактні розміри деревних пелет роблять їх використання дуже простим і зручним.

Дерев'яні пелети у виді гранул — доволі популярний вид палива. Вони виготовляються з пресованої тирси або інших відходів лісового виробництва. Купити їх тут https://tpipellets.com.ua/pellets-ua/ та спробувати у дії — не складно, але перш ніж це зробити, варто вивчити усі особливості цього товару.

Що потрібно знати про дерев'яні пелети

Пелети різних типів і сортів використовують як паливо в широкому спектрі застосування: від електростанцій до приватних будинків та котеджів.

Щільність деревних пеллет велика, а низький вміст вологи (менше 10%) дозволяє спалювати пеллети, отримуючи найбільш ефективну тепловіддачу. Міцність гранулам надає лігнін — природна клеюча речовина, що виділяється з деревини в процесі пресування.

Компактні розміри деревних пелет роблять їх використання дуже простим і зручним. Зберігання та транспортування на далекі дистанції так само легко здійснюються завдяки компактній упаковці деревних пелет.

Переваги дерев'яних пелет як палива

Таке паливне рішення дійсно має чимало переваг:

  • Висока тепловіддача. Через високу щільність тепловіддача пелет в кілька разів вище, якщо порівнювати їх зі звичайними дровами або кам'яним вугіллям. Важливу роль також має низька вологість гранул, у цьому виді палива міститься не більше 8% вологи, коли у деревини цей показник може досягати 50%.
  • Екологічність. Гранули можна виділити й за показниками спалювання, через те, що вони набагато перевершують традиційні види палива. При однаковому обсязі пелети виробляють у 30 разів менше чадного газу й утворюють золи до 1% від об'єму, що спалюється, яка надалі може використовуватися як добриво для рослин.

Паливні дерев'яні пелети: їх особливості та використання

  • Безпека. Пелети не схильні до самозаймання. Газ, дизельне пальне, мазут, вугілля можуть легко спалахнути, мають специфічний запах, серйозно забруднюють атмосферу при неправильному використанні, тому поводитися з ними потрібно обережно. Пелети через свою щільність, яку вони отримали в процесі пресування, а також мінімальний вміст дрібного сміття та пилу найкраще забезпечують безпеку людині, яка має з ними справу.
  • Зручність зберігання. Деревні пелети також мають порівняно високу насипну щільність, тому їх транспортування та зберігання здійснюються оптимальніше, порівняно з традиційними видами палива.

Для виготовлення пелетів не вирубуються здорові дерева, крім одного винятку з правил. Лісова служба іноді працює з пелетною промисловістю, щоб видалити мертві дерева, що стоять, бо вони становлять небезпеку для лісових пожеж.

Не менш важливо відзначити й фінансові переваги. Вони як відносно недорого коштують, так і достатньо ефективні. З ними ви зможете вдвічі скоротити витрати на паливо, адже більше ніж 90 % енергії стає корисним теплом, яке через котли центрального опалення та печі потрапляє у домівки. Саме тому можна сміливо відмовитись від купівлі й використання природного газу або викопного палива.

Купити такі гранули можна в інтернеті, у перевірного постачальника tpipellets.com.ua за доступною ціною.

Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Изысканный ужин: рецепт курицы по-французски в ви...
Изысканный ужин: рецепт курицы по-французски в винно-сливочном со...
Секреты подушек: народные приметы и суеверия
Секреты подушек: народные приметы и суеверия
В каких лесах всегда есть грибы и где их вообще н...
В каких лесах всегда есть грибы и где их вообще не бывает
Как ухаживать за рождественником, чтобы он красив...
Как ухаживать за рождественником, чтобы он красиво цвел
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.