Особливості сучасного лікування прищів та вугрів

СоветыЗдоровье
Особливості сучасного лікування прищів та вугрів
Іллюстрація / Світлина: з відкритих джерел
382 DimitrDimitr
Ефективно лікують акне косметологічні процедури. Методики можуть застосовуватися як окремо, так і в синергії з лікарськими препаратами.
Акне — захворювання сальних залоз, а також це причина дискомфорту, комплексів, невпевненості в собі та відсутність здорових амбіцій. Часто акне виникає у підлітків на фоні гормональної перебудови організму. На жаль, багатьом дорослим людям так і не вдається позбутися від проблем перехідного віку. Домашні засоби, як правило, не дають бажаного ефекту. Тому так важливо вчасно звернутися до дерматолога.

Особливості лікування

Процес лікування вугревого висипу, як правило, нешвидкий. Він вимагає як комплексного підходу з боку лікарів, так і витримки від пацієнта. До основних завдань лікування акне відноситься наступне:
  • нормалізація роботи сальних залоз;
  • зняття запальних процесів на шкірі;
  • видалення вугрів і прищів;
  • відновлення нормального шкірного покриву, недопущення рубців;
  • профілактичне лікування, що виключає рецидиви.
Одним з основних методів терапії — засіб від прищів, який використовується для поліпшення стану шкіри і нормалізації роботи організму.
лікування акне

Медикаментозне лікування включає в себе антибактеріальні засоби, місцеві бактерицидні препарати, гормональну терапію, антиоксиданти і т.д. Підбір ліків здійснюється суто індивідуально, дозування і тривалість прийому контролюється лікарем. Медикаменти приймаються всередину, наносяться на тіло у вигляді мазей і т.д.

Сучасні процедури

Ефективно лікують акне косметологічні процедури. Методики можуть застосовуватися як окремо, так і в синергії з лікарськими препаратами. Запалення зменшується, шкіра набуває здорового, доглянутого вигляду. Процедури проти вугрів, які може запропонувати сучасна косметологія, це — мікрострумова терапія, яка зменшує запалення, регулює роботу сальних залоз, нормалізує кожу.
лікування вугрів та прищів
Лазерне лікування акне глибоко дезінфікує шкіру, допомагає надовго позбутися рецидивів. Мезотерапія за допомогою спеціальних препаратів дозволяє зупинити запальний процес і відрегулювати шкірні процеси. Хімічні пілінги усувають закупорки, очищають протоки сальних залоз, мають протизапальну дію, спрямовану на регулювання виділення шкірного сала (себуму). Додаткові процедури догляду, наприклад чищення особи і т.д., допоможуть оздоровити шкіру.

Натуральні препарати, що містять рослинні компоненти, можуть також допомогти при лікуванні прищів. З ними ви можете ознайомитися на https://apteka-ds.com.ua/catalog/dermatolohichni-preparaty/preparaty-vid-akne-ta-vuhriv. Однак проконсультуйтеся з лікарем, щоб визначити ефективність і безпеку їх використання індивідуально в вашому випадку. Можуть застосовуватися препарати, що містять олію чайного дерева, альфа-гідрокислоти, азелаїнову кислоту, цинк, екстракт зеленого чаю, алое вера та інші речовини.

Довгострокове лікування і проведення лабораторної діагностики значно підвищує ефективність терапії, так як професійний лікар своєчасно проведе необхідні косметологічні процедури, які значно покращать стан шкіри.

Рецензент: Ольга Летнянчік, лікар, медичний блогер. У 2003 році закінчила Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького, отримала кваліфікацію лікаря.
Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Зажгут свои сердца: три знака Зодиака, которым по...
Зажгут свои сердца: три знака Зодиака, которым повезет в любви до...
Паровые куриные котлеты: диета может быть очень в...
Паровые куриные котлеты: диета может быть очень вкусной
Гратен из кабачков с нежным фаршем: блюдо для тех...
Гратен из кабачков с нежным фаршем: блюдо для тех, кто боится поп...
Чтобы не поднимался сахар: 6 самых полезных круп ...
Чтобы не поднимался сахар: 6 самых полезных круп для диабетиков
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.