Теплові насоси та фанкойли: що потрібно знати

СоветыДругие советы
Теплові насоси та фанкойли: що потрібно знати
Фото: из открытых источников
570 5.0 NikolisNikolis
Всі представлені пристрої розділені на кілька видів за продуктивністю та габаритами, за способом керування та конструкційними особливостями.

В даний час для того, щоб охолодити або обігріти повітря в приміщенні люди користуються кондиціонерами або фанкойлами. Останні, на відміну від перших, працюють на воді чи етиленгліколі. Вони досить часто підключаються до теплових насосів та інтегруються у системи центрального кондиціювання. Фанкойли чудово підходять для побутових чи виробничих умов, головне, перед тим як фанкойл купити, уважно вивчити всі особливості.

Чому варто вибрати саме це обладнання

Фанкойл є вентиляторним конвектором, за допомогою якого регулюється і контролюються температура повітряного потоку в приміщенні. Він має кілька незаперечних переваг:

  • Універсальність. Його можна застосовувати не тільки у житлових приміщеннях, а й у додаткових спорудах, комерційних будівлях.
  • Гарна сумісність з іншим обладнанням. Їх можна поєднувати з різноманітними пристроями. Це підвищує ефективність роботи.
  • Автономна робота. Це важливо, оскільки періодично у деяких районах припиняється подача електроенергії.
  • Багатофункціональність. Вони виконують кілька значних функцій.

Оскільки ціна теплового насоса відносно невисока, такі пристрої часто комбінують з фанкойлами. Це дозволяє не лише підігрівати, а й охолоджувати повітря.

Які різновиди фанкойлів доступні наразі

Всі представлені пристрої розділені на кілька видів не тільки за продуктивністю та габаритами, але й за способом керування, конструкційними особливостями. Серед основних параметрів, які певною мірою впливають на працездатність фанкойлу — продуктивність повітря, а також продуктивність по холоду.

Теплові насоси та фанкойли: що потрібно знати

За розташуванням всі фанкойли поділені на такі види:

  • настінні;
  • касетні (з одним або чотирма потоками);
  • канальні (розрізняються величиною напору);
  • підлогово-підстельові.

За конструкційними особливостями фанкойли розділені на кілька різновидів: з двома або з чотирма трубами, а також дво-, три- та чотирирядні.

Для конструювання фанкойлів використовуються високоякісні та надійні матеріали. Саме тому вони можуть експлуатуватись у різноманітних умовах. При цьому дуже важливо правильно виконувати встановлення.

Щодо бренду, то краще зупинитися на продукції Mycond. Вона створюється на основі передових технологій та має лаконічний дизайн, завдяки чому компактне обладнання можна розмістити у будь-якому місці. Навіть у самому не помітному, щоб не зіпсувати дизайн оселі.

Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Ленивая лазанья: интересный рецепт любимого блюда
Ленивая лазанья: интересный рецепт любимого блюда
Нужно ли на зиму перекапывать огород: не всегда и...
Нужно ли на зиму перекапывать огород: не всегда и не везде
Эти знаки Зодиака поставят точку в истории своего...
Эти знаки Зодиака поставят точку в истории своего несчастья. Они ...
Таро-гороскоп на неделю: кто избавится от проблем...
Таро-гороскоп на неделю: кто избавится от проблем, а кто окажется...
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.