Що таке побутові рекуператори та в чому їх переваги

СоветыДом и уют
Що таке побутові рекуператори та в чому їх переваги
Фото: из открытых источников
896 4.0 NikolisNikolis
Принцип роботи досить цікавий: втягування повітря, як і його виведення здійснюються через один і той же отвір поперемінно.

Незважаючи на те, що у більшості будинків і квартир за замовчуванням є система вентиляції, яка спочатку була в проєкті об'єкта, часто в приміщеннях душно, особливо влітку. Проблему можна вирішити за допомогою провітрювання, але це не завжди є ефективним. Також є більш сучасні рішення у вигляді кондиціонерів та спліт-систем. Правда, не завжди це доцільно у фінансовому плані та не кожне приміщення можна оснастити такою дорогою технікою. Для забезпечення припливу свіжого повітря можна купити на https://hasta.life/ventilyacia/pobutovi-sistemi-vent/pobutovi-rekuperatory побутові рекуператори, що вийде набагато дешевше. Що ж себе представляють побутові рекуператори та у чому їх переваги?

Що таке побутовий рекуператор?

Це спеціальний пристрій, що встановлюється в отвір у стіні, який забезпечує приплив свіжого повітря в приміщенні, що виводить вже відпрацьований назовні. Начебто ті ж функції виконує система вентиляції. То навіщо витрачати гроші на щось ще? Принцип роботи трохи інший, тому що рекуператори з досить гарною силою втягують повітря та випускають відпрацьований назовні. У той час як вентиляція зазвичай працює природним чином без примусового елемента у вигляді вентилятора.

Як працює побутовий рекуператор?

Принцип роботи досить цікавий. Втягування повітря, як і його виведення здійснюються через один і той же отвір поперемінно. Тобто:

  • спочатку пристрій втягує повітря у приміщення;
  • потім, за кілька секунд, виводить.

Одна з основних особливостей у тому, що з вулиці в будинок надходить тепле повітря, навіть якщо низька температура. Все тому, що рекуператор сам нагріває повітря, що входить. Пристрій включає спеціальний теплообмінник, який нагрівається від теплого повітря, який виводиться назовні. Потім, коли здійснюється забір свіжого холодного повітря з вулиці, нагрітий теплообмінник віддає йому тепло. І до будинку вже потрапляє повітря за комфортну температуру. Тому не прохолодно, немає жодних протягів. Оскільки теплообмінник нагрівається від повітря, що виводиться, витрата електроенергії пристроєм мінімальний. Тому побутові рекуператори ще досить економічні.

Що таке побутові рекуператори та в чому їх переваги

Переваги рекуператорів

Це відносно невеликі за габаритами й недорогі пристрої, які можна встановити практично в кожне приміщення, де необхідно забезпечити приплив свіжого повітря та комфортні умови для мешканців. Рекуператори побутові не потребують центральної системи вентиляції. Тобто можна зробити отвір у стіні в будь-якому приміщенні та встановити рекуператор.

Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Платья для полных женщин: как выбрать правильный ...
Платья для полных женщин: как выбрать правильный размер
5 признаков того, что человек проявляет симпатию ...
5 признаков того, что человек проявляет симпатию в переписке
Забудете об этом раз и навсегда: как избавиться о...
Забудете об этом раз и навсегда: как избавиться от одуванчиков на...
Запеканка из пельменей: рецепт быстрого и сытного...
Запеканка из пельменей: рецепт быстрого и сытного ужина на скорую...
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.