Реабілітація наркозалежності

СоветыЗдоровье
Реабілітація наркозалежності
Ілюстрація
282 DimitrDimitr
У реабілітаційному центрі працюють психологи з досвідом роботи із залежними людьми, які можуть провести роботу над психологічною складовою залежності.

Хімічна залежність — це одна з найнебезпечніших соціальних проблем населення нашої країни. Наркотики дістати дуже просто, достатньо мати телефон, і тоді можна знайти будь-який наркотик. На жаль, найбільш схильним до населення є підлітки, які з метою інтересу і цікавості намагаються вживати різні види наркотиків. Наркотик "допомагає" підліткам бути більш розкутими у спілкуванні з іншими своїми друзями та протилежною статтю зокрема. Все починається з алкоголю, а потім пробують інші види наркотиків: марихуана, фен, екстазі, солі.

Через тривалий час вживання наркотичних речовин організм людини звикає до присутності в ньому психоактивних речовин і не може без нього нормально функціонувати. А різка відмова від вживання викликає ломку та абстинентний синдром.

Детоксикація

Детоксикація

Щоб впоратися з ламкою та симптомами абстинентного синдрому залежним людям рекомендується звернутися до приватного наркологічного центру чи клініки, в якому людині нададуть спеціальні медикаментозні препарати, які зможуть полегшити абстинентний синдром. Така процедура називається детоксикацією. Вона повністю очищає організм людини від продуктів напіврозпаду психоактивних речовин.

У більшості випадках така процедура займає близько 5 днів, за які всі органи та тканини організму очищаються від токсинів.

Реабілітація наркозалежності

Після проведення детоксикації клієнт проходить комплексну психосоціальну реабілітацію наркозалежності, під час якої починає працювати зі своєю поведінкою та мисленням, які за період вживання наркотиків стали деструктивними та небезпечними для суспільства. Під дією наркотику залежний був готовий на все навіть на те, щоб переступити рамки Закону. Терапевтично-розвивальна програма багатьох реабілітаційних центрів допомагає набути нових моделей взаємодії з іншими людьми та реальністю.

Програма складається з ряду інформаційного матеріалу, який містить такі розділи: хімічна залежність, потяг, постабстинентний синдром, заперечення в одужанні, цикл формування залежності та інші важливі питання концепції хімічної залежності.

У реабілітаційному центрі працюють психологи з досвідом роботи із залежними людьми, які можуть провести роботу над психологічною складовою хімічної залежності. У правильному поєднанні всіх методів і компонентів реабілітації наркоманії залежна людина може знайти тверезе та благополучне життя.

Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Ваш любимец это оценит. Вот 9 способов сказать лю...
Ваш любимец это оценит. Вот 9 способов сказать люблю «кошачьим яз...
Способны ли коты обижаться и мстить: объясняет сп...
Способны ли коты обижаться и мстить: объясняет специалист
Королевская ватрушка с творогом: как приготовить ...
Королевская ватрушка с творогом: как приготовить вкусный десерт с...
5 антитрендовых вещей, от которых давно нужно изб...
5 антитрендовых вещей, от которых давно нужно избавиться: эта оде...
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.