Як заряджати електромобіль у домашніх умовах

СоветыДругие советы
Як заряджати електромобіль у домашніх умовах
Фото: из открытых источников
543 5.0 NikolisNikolis
Якщо в будинку стоїть двозонний лічильник, набагато вигіднішим варіантом стане заряджати електромобіль вдома, а не на заправці.

Електромобілів стає все більше, але їх не завжди зручно та вигідно заряджати від зарядних станцій на вулиці. Якщо в будинку стоїть двозонний лічильник, набагато вигіднішим варіантом стане заряджати його в нічний час від домашньої станції. Але при цьому варіант від звичайної побутової розетки 220В відпадає, оскільки сучасні електромобілі мають високий рівень захисту. Тут потрібна зарядка 380В, яка перевантажуватиме лінії. Хороша новина у тому, що обладнати зарядну станцію в домашніх умовах досить просто.

Переваги використання домашньої зарядної станції

Впевнених плюсів у такого рішення справді багато, тож ними варто скористатися:

  • зручно та доступно. Нема потреби думати, чи є поблизу вільні зарядні станції, оскільки завжди під рукою є своя власна;
  • час на пошук та очікування не витрачається. Достатньо приїхати додому та поставити свій електромобіль на зарядку, щоб ні про що не турбуватися;
  • суттєва фінансова економія. Навіть якщо заряджати машину вдень, це все одно буде дешевшим, ніж на станції, а в нічний час у будинках із двозонним лічильником струм стає ще доступнішим;
  • домашня зарядна станція, на відміну від громадських, доступна завжди;
  • можна вибрати варіант із високою швидкістю зарядки й тоді електромобіль заряджатиметься швидше, ніж якби він заряджався від громадської станції;
  • налаштовувати параметри заряджання можна згідно з рекомендаціями виробника авто.

Що важливо враховувати при виборі домашньої зарядної станції

Кожен власник електромобіля знає, що батарея — це найцінніша його частина. Тому її потрібно берегти й обов'язково купувати станцію, яка має гарантії від постачальника, а ще краще — одразу від заводу-виробника.

Як заряджати електромобіль у домашніх умовах

Конектор станції повинен відповідати конкретній моделі електромобіля, обов'язково додатково слід перевірити на відповідність технічним характеристикам.

Монтувати станцію самостійно не варто — це робота, яку слід довірити фахівцю. Причому не просто електрику, а тому, що спеціалізується саме на монтажі зарядних станцій. Встановлення та підключення такого приладу — це комплексна робота, яка потребує спеціалізованих знань та великого досвіду.

Найзручніший варіант монтажу — це закріплення зарядної станції на стіні будинку. Можна монтувати її й в стійку, але це вимагатиме додаткових витрат. Зручним варіантом буде монтаж у гаражі, тоді можна буде не турбуватися про машину.

Послуги магазину EVnoon

Звертаючись до магазину evnoon.com.ua, можна підібрати зарядну станцію, яка ідеально підійде конкретному авто. Всі станції сертифіковані. Компанія має власний гарантійний сервіс, за необхідності допомагає з налаштуванням та монтажем.

Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Как отмыть бутылку от зеленого налета и можно ли ...
Как отмыть бутылку от зеленого налета и можно ли пить воду из нее...
Не выбрасывайте кофейную гущу: 6 полезных способо...
Не выбрасывайте кофейную гущу: 6 полезных способов ее применения
Зачем расставлять на грядках пластиковые бутылки ...
Зачем расставлять на грядках пластиковые бутылки с водой: интерес...
Само очарование: три знака Зодиака среди женщин с...
Само очарование: три знака Зодиака среди женщин самые нежные
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.