База чи старий преміум? Порівняли iPhone 15 Plus і 13 Pro Max у 2024 році

СоветыДругие советы
База чи старий преміум? Порівняли iPhone 15 Plus і 13 Pro Max у 2024 році
Ілюстрація
1203 4.9 DimitrDimitr
Порівняння цих смартфонів буде цікаве багатьом, хто хоче отримати максимум можливостей.

У 2024 році актуальним стає питання — що вибрати, більш доступний iPhone 15 Plus або топовий 13 Pro Max, що подешевшав? Це порівняння буде цікаве багатьом, хто хоче отримати максимум можливостей за свій бюджет.

Дизайн і дисплей

Почнемо з того, що iPhone 15 Plus відчувається легшим і зручнішим у руці завдяки менш гострим граням корпусу порівняно з 13 Pro Max. При цьому флагман зберігає преміальний зовнішній вигляд і здається міцнішим завдяки глянсовій сталевій рамці. Ключова візуальна відмінність спереду — динамічний острівець у 15 Plus замість старого вирізу в Pro Max. Обидва смартфони оснащені чудовими OLED-екранами з діагоналлю 6,7 дюйма. Але є відмінності, які визначають, які Айфони у Кривому Розі краще купити:

  1. 15 Plus має вищу пікову яскравість у 2000 ніт і щільність пікселів 460 ppi;
  2. 13 Pro Max підтримує частоту оновлення 120 Гц.

Завдяки високій герцовці прокрутка та анімації інтерфейсу в 13 Pro Max сприймаються плавніше. Хоча на вулиці користуватися смартфоном 2023 року комфортніше.

Продуктивність і ПЗ

iPhone 15 Plus

За швидкодію iPhone 15 Plus відповідає 6-ядерний процесор A16 Bionic, тоді як в iPhone 13 Pro Max використовується A15 Bionic. Новіший чип забезпечує новому смартфону перевагу в терміні підтримки оновленнями iOS.

Однак варто визнати, що суб'єктивно 13 Pro Max може сприйматися більш чуйним і швидким завдяки 120-герцовому екрану.

Камери

Подвійний модуль основної камери в iPhone 15 Plus має більш сучасні алгоритми оброблення знімків порівняно з потрійною системою 13 Pro Max. Фотографії основного сенсора 15 Plus забезпечують роздільну здатність 48 Мп, що підтверджується інформацією на сторінці пристрою в інтернет-магазині Алло.

Водночас «тринадцятка» отримала додаткові функції, на кшталт макрофотографування і 3-кратного оптичного зуму. Загалом, можливості камер дуже близькі, з невеликою перевагою на користь новинки.

Звук, зв'язок і підключення

iPhone 13 Pro Max

Стереодинаміки iPhone 15 Plus забезпечують гучніший звук, приблизно на 3-4 дБ вищий, ніж у 13 Pro Max. Обидві моделі підтримують Wi-Fi 6, але тільки новинка отримала Bluetooth 5.3. Плюс пропонує підтримку супутникового зв'язку для екстрених випадків.

Також варто відзначити перехід на більш сучасний роз'єм USB-C у 15 Plus, тоді як у Pro Max застарілий Lightning.

Висновки

Оскільки смартфони продаються в одній ціновій категорії, вибір між цими моделями залежить від ваших пріоритетів. Для ентузіастів, які бажають поєднати всі переваги гаджетів Apple, оптимальним варіантом може стати iPhone 15 Plus як збалансоване рішення з усім необхідним набором характеристик. 13 Pro Max приваблює преміальними матеріалами, дисплеєм із підвищеною розгорткою і третім модулем камери. Але на ділі ці переваги не настільки критичні, щоб жертвувати терміном підтримки, продуктивністю і USB-C.

Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Цветут, как бешеные: садоводы посоветовали, какой...
Цветут, как бешеные: садоводы посоветовали, какой продукт со стол...
Аденома простати: причини та лікування хвороби
Аденома простати: причини та лікування хвороби
Пятна на ковре очистятся на «раз-два» продуктом и...
Пятна на ковре очистятся на «раз-два» продуктом из холодильника
5 главных правил, как выбрать качественную свежую...
5 главных правил, как выбрать качественную свежую рыбу. Они убере...
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.