Ефективність масок для тіла: як досягти видимих результатів

СоветыКрасота
Ефективність масок для тіла: як досягти видимих результатів
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
578 5.0 DimitrDimitr
Боротьба з проблемами шкіри може проводитися у домашніх умовах використовуючи професійні маски на тіло.

Маски для тіла все ще залишаються новинкою в догляді за шкірою, і вони асоціюються насамперед із салонними процедурами. Мета косметичного засобу — очистити шкіру, зменшити целюліт, підвищити пружність дерми, зволожити її або просто надати розслабляючий і заспокійливий ефект. Ретельно підібрані маски для тіла можуть принести багато користі, але чи обов'язково для її проведення йти до косметолога? Не обов'язково, адже їх можна використовувати і в домашніх умовах.

Правильний вибір маски для конкретних цілей

Основним критерієм під час вибору косметичного засобу є, звісно ж, бажаний результат, який, своєю чергою, залежить від потреб шкіри та індивідуальних проблем. У такому разі її ефективність буде набагато вищою.

  • Детоксикаційна маска для тіла прибирає целюліт, живить шкіру, посилює її стійкість до зовнішніх чинників і заспокоює пошкодження шкіри, характерні для псоріазу та акне. Косметичний засіб для виведення токсинів багатий джерелом вітамінів А і С, вітамінами групи В і флавоноїдами. Також містить очищувальну і детоксифікуючу діатомову землю, а також заспокійливу і регенеруючу олію ши.
  • Бруд Мертвого моря — косметичний засіб широкого спектра дії. Проводить очищення шкіри від токсинів, чинить тонізуючу дію, робить видалення мертвих клітин, дарує омолодження. Допомагає полегшити запалення і підвищує пружність та еластичність епідермісу. Чинить живильну дію, зволожує і знімає м'язові болі. Ідеально підходить для догляду за жирною, схильною до акне, забрудненою шкірою, що страждає від частих запалень.
  • Поживна і зволожувальна маска для тіла з алое віра і натуральними трав'яними екстрактами. Помітно живить, дарує зволоження і регенерує шкіру, повертаючи їй м'якість, гладкість і здоровий колір. Засіб також зміцнює захисний бар'єр епідермісу, підвищує еластичність шкіри, уповільнює процес старіння і нейтралізує вплив вільних радикалів. 

маска для лиця

Підготовка шкіри перед застосуванням маски

Перед нанесенням маски для тіла необхідна підготовка шкіри. Для цього проведіть тест на алергію на невеликій ділянці шкіри. Це правило стосується не тільки масок, а й усієї іншої доглядової косметики.

Також необхідно ознайомитися з інструкцією з використання маски для тіла, наданою виробником на упаковці.

Правильне застосування маски для тіла

Боротьба з проблемами шкіри може проводитися у домашніх умовах використовуючи професійні маски на тіло. Перед її нанесенням має бути підготовчий процес, який складається з правильно підібраного продукту та ретельного очищення. Рекомендації щодо догляду наступні:

  1. Крім очищення шкіри від повсякденних забруднень під час лазні, варто також відлущувати все тіло. Для цієї мети можна використовувати кавовий або цукровий скраб, який наноситься круговими рухами виконуючі масаж. Від пілінгу утримайтеся тільки тоді, коли маска чинить очищувальну і відлущувальну дію.
  2. Після очищення тіла і висушування шкіри приступайте до нанесення маски. Наносьте її спеціальним пензликом або чистою рукою. 
  3. Загорніть шкіру в спеціальну плівку, час витримки — 10-20 хвилин, згідно з рекомендаціями виробника. Для більшого проникнення та посилення ефекту маски можна додатково вкритися ковдрою, що посилить відчуття її розслаблюючої дії.

Регулярність і послідовність використання

маска для тіла

Твердження про те, що маска — це важлива рутина догляду і може бути доповненням до щоденного догляду, дещо перебільшене, оскільки надто часте використання цього косметичного засобу може призвести до певних проблем зі шкірою, наприклад, занадто часте застосування засобу на жирній шкірі може призвести до її пересихання, і навпаки, зловживання зволожувальною маскою може спричинити себорею. 

Використання маски дає швидкі та видимі поліпшення, оскільки вона містить велику кількість активних інгредієнтів.

Ці препарати ефективно борються з надмірною сухістю шкіри, надмірним виділенням шкірного сала, а також із різноманітними проблемами шкіри (наприклад, прищі) та всього тіла (целюліт, розтяжки). Однак через високу концентрацію активних інгредієнтів їх необхідно використовувати через розумні проміжки часу. 

Щоб маска для тіла забезпечувала ефективний догляд за шкірою, потрібна регулярність, з частотою, рекомендованою виробником. Варто мати вдома кілька різних видів масок і перевірити, як відреагує ваша шкіра на використання двох із них (наприклад, очищувальну та зволожувальну). Загалом рекомендується використовувати її 1-2 рази на тиждень.

Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Как выбрать идеальный кухонный гарнитур
Как выбрать идеальный кухонный гарнитур
Пасха: что сегодня запрещено делать и какие народ...
Пасха: что сегодня запрещено делать и какие народные традиции
Вино, капуста и зеленый чай: как и чем покрасить ...
Вино, капуста и зеленый чай: как и чем покрасить яйца на Пасху 20...
5 распространенных ошибок в уходе за газоном, кот...
5 распространенных ошибок в уходе за газоном, которые допускает к...
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.