Верховий торф: характеристики і сфера застосування

СоветыДругие советы
Верховий торф: характеристики і сфера застосування
Ілюстрація / Фото: з відкритих джерел
522 DimitrDimitr
Головні особливості та характеристики верхового торфу. Сфера застосування верхового торфу.
Такий продукт як торф, є природною сировиною з великими резервами органічної маси, що зібралися в торф'яних родовищах протягом століть. Оскільки наука розвивається, і прогрес рухається вперед, здійснюються всі нові підходи раціонального застосування природних багатств. Сьогодні цей продукт знайшов досить широке застосування переважно в сільському господарстві, садівництві та в енергетичній галузі.

Останнім часом на торф покладають великі надії, оскільки саме цей продукт поки існує в достатній кількості, а це вкрай актуально при зменшенні запасу інших природних ресурсів. Крім цього, торф є відновлюваним і недорогим продуктом, оскільки щороку на землі формуються мільярди кубів торф'яних покладів, а це в десятки разів вище обсягів самого видобутку.

Особливості

  • Верховий, або як ще його називають, сфагновий торф, утворюється з останків рослинності, розташованої в верхніх шарах болотної місцевості.
  • Цей різновид майже наполовину складається з органіки, містить мінімальну кількість мінеральних елементів, має підвищену кислотність і низький ступінь розкладання.
  • Волого- і повітряно ємкістна сировина з досить пористою структурою живиться природними опадами і талим снігом.
  • Суміш не містить бур'янів і всіляких паразитів.
  • Володіє можливістю поліпшення якості, як легкого піщаного, так і важкого глинистого грунту.
  • Верховий торф зручно перевозити і зберігати. Наприклад, під час перевезення великого обсягу торфу для городу, можна помістити спресований продукт в контейнер або кузов, а правильно упаковану сировину здатна пережити зиму і зберегти свої властивості.
Купити верховий торф для городу, саду, теплиці, розсади або для опалення пропонує компанія ЖитомирТорф, яка є лідером з видобутку і виробництва торф'яної продукції. Якісний верхової торф можна купити в мішках, біг-бегах, в пресованій і розсипчастій формі. З верховим торфом і його характеристиками ви можете ознайомитися перейшовши за посиланням: https://torf-zt.com/torf-frezernuy/

Сфера застосування

торф
  1. Переважно верховий торф використовують як добриво, поверхнево покриваючи грунт для поліпшення показників його якості. За рахунок підвищеної кислотності, його можна застосовувати з метою хімічної меліорації лужного грунту.
  2. Продукт являє собою оптимальну основу для грунту, використовуваного в теплицях і парниках.
  3. Нейтралізований верховий торф служить матеріалом для приготування різних субстратів, які призначені для підгодівлі дерев і чагарників, а також вирощування розсади в горщиках.
  4. Екологічність верхового торфу дозволяє його використовувати в тваринництві як сухого і теплого підстилкового матеріалу для сільськогосподарської худоби та птиці.
  5. Добре провітрений торф буде корисний при проведенні мульчування грунту. Оскільки в складі малий вміст поживних компонентів, може бути доданий дерен, пісок, різні добрива. Наприклад, при поєднанні гною з верховим торфом виходить відмінний компост.
  6. Кусковий верхової торф є ідеальним варіантом для формування газонів, в будівництві — це хороший утеплювальний матеріал, а паливні брикети — альтернативна заміна дров і вугілля.
  7. Крім цього, верховий торф використовують для виготовлення медичних препаратів, в хімічній промисловості. Як сталого фільтра, оскільки пориста структура, як губка — добре вбирає навіть масло, в якості бар'єру при екологічних аваріях і в інших сферах діяльності.
Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Начните с этих трех культур: какие овощи стоит по...
Начните с этих трех культур: какие овощи стоит посадить новичку
Старость не в радость: названы самые невыносимые ...
Старость не в радость: названы самые невыносимые в старости знаки...
5 признаков того, что в авто нужно немедленно мен...
5 признаков того, что в авто нужно немедленно менять тормозную жи...
Будете счастливы и жить в достатке: какие дни наи...
Будете счастливы и жить в достатке: какие дни наиболее благоприят...
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.