Скельники: особливості взуття вибору скельників

СоветыДругие советы
Скельники: особливості взуття вибору скельників
Фото: з відкритих джерел
543 DimitrDimitr
Читайте в статті про головні особливості скельників, де їх придбати та як обрати якісне взуття
Еволюція скельників пройшла дуже довгий шлях, щоб в наші дні альпіністи всього світу могли насолоджуватись максимальною зручністю, анатомічністю та надійністю взуття, від якого напряму залежить успішне проходження скелелазного маршруту. Мінялись форми підошви, еластичність та товщина прорезиненої поверхні, висота скельників тощо аби зробити їх максимально наближеними до скелелазіння босоніж, проте додати захисту, чіпкості та зібраності в стопі.

Сучасні скельні туфлі представляють собою м’яку «шкарпетку», обклеєну резиною. «Шкарпетка» складається з верху та пришитої чи приклеєної до неї устілки. Верх та устілка можуть бути виготовлені з натуральних або синтетичних матеріалів. І одні, і інші мають свої плюси та мінуси. Зверху в туфлі виконаний виріз для надягання її на ногу. Виріз забезпечений язичком, що захищає підйом стопи, і системою фіксації туфлі на нозі: шнурками, липучкою або гумкою. Прорезинена частина туфлі складається з підошви, проміжної підошви, ранта і п’яткової чашки, зв’язаної з підошвою п’ятковим рантом.

Найважливішим критерієм при виборі скельників на Terraincognita.com.ua є те, наскільки щільно вони прилягають до ноги, тому обираються на кілька розмірів менші за звичний. Для новачків це 1-2 розміри, а для тих, хто давно «в темі» цей показник може доходити і до 5-ти розмірів менше, аніж в міському взутті.

Раніше скельні туфлі поділяли на чоловічі та жіночі, так як зазвичай анатомія стоп дещо різниться: в чоловіків вони ширші за жіночі, проте не завжди це правило працює, тому все більше компаній відмовляються від гендерного поділу та використовують більш нейтральне маркування HV (highvolume) – широкі та LV (lowvolume) – вузькі.

скельникиЗверніть також увагу на матеріали, з який виготовлені скельники – вони обов’язково повинні бути дихаючими та відводити вологу, адже при таких значних навантаженнях стопи пітніють, що може стати великою проблемою, коли ви знаходитесь на висоті. Також відіграє велику роль ступінь вигнутості колодки, знову ж таки, новачкам радиться купувати перші скельники з прямою, адже в них легше знаходитись довгий час. В складних маршрутах, де прерогативою є не стільки зручність, скільки функціональність та можливість тиснути ногами з більшим зусиллям, використовується сильно вигнута колодка.

Найкраще при виборі скельних туфель радитись з професіоналами, які допоможуть обрати тип взуття згідно з вашими потребами та обов’язково приміряти кожну модель на себе, щоб придбати пару взуття, що найбільш повторює ваші анатомічні особливості стопи. Таких професійних консультантів, а також великий вибір скельників та іншого туристичного спорядження ви зможете знайти в фірмових магазинах Терра Інкогніта за адресами:
  • м. Київ, вул. Гната Хоткевича , 8
  • м. Львів, вул. Пекарська, 26
  • м. Одеса, вул. Ніжинська, 37
Або ж переглянути всі наявні товари та замовити в будь який куточок України з офіційного сайту магазину: www.terraincognita.com.ua. Для консультації з приводу вибору спорядження телефонуйте за номерами: +38 098 62 555 74, +38 093 62 555 74 чи пишіть на сторінку у Facebook та приймайте участь у розіграшах приємних дрібниць для ваших подорожей.

Вдалих покупок!
Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Что произойдет с человеком, если он будет пить мо...
Что произойдет с человеком, если он будет пить молоко каждый день
Потеряете деньги: 5 ошибок при покупке мебели, ко...
Потеряете деньги: 5 ошибок при покупке мебели, которых нельзя дел...
Два знака Зодиака ждет большое разочарование на э...
Два знака Зодиака ждет большое разочарование на этой неделе
Врачи назвали симптомы, которые никогда нельзя иг...
Врачи назвали симптомы, которые никогда нельзя игнорировать
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.