Швидкомонтовані будинки: все, що потрібно знати в 2022 році

СоветыДом и уют
Швидкомонтовані будинки: все, що потрібно знати в 2022 році
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
1241 1.0 DimitrDimitr
Швидкомонтовані будинки із СІП-панелей – це актуальний на сьогодні варіант отримати власне комфортабельне, надійне, світле житло за доступною ціною.

Швидкомонтовані будинки – це повноцінні, комфортабельні й довговічні споруди, які створюються із готових СІП-панелей. Вони можуть бути будь-якими за площею, відкривають повну свободу у плануванні та проєктуванні, дуже теплі. Загалом, це повноцінне житло. Але збудувати його можна лише за 100 днів – і це вже із внутрішнім оздобленням без шкоди якості. А тому актуальність в українських реаліях швидкомонтованих будинків величезна.

Що таке швидкомонтовані будинки?

Швидкомонтовані будинки – це дуже актуальний сьогодні варіант отримати власне комфортабельне, надійне, світле житло за доступною ціною. Основні переваги швидкомонтованих будинків – це:

  • Короткі терміни будівництва. Від нуля і до завершення косметичного ремонту і чистового зовнішнього і внутрішнього оздоблення достатньо лише 100 днів – тобто трохи більш як 3 місяці; 
  • Доступна вартість. З-поміж інших варіантів цей є найдешевшим – лише від 450 доларів за квадратний метр (у вартість входять кровельні роботи, проєктування, підготовка під чистове оздоблення та прокладка комунікацій);
  • Міцність і довговічність. Вони легко прослужать до 80 років, не бояться впливу зовнішніх факторів, мають високий клас пожежної безпеки;
  • Комфорт. Можна робити будь-яке планування, всередині буде зберігатись оптимальна температура. У модульних будинків непогані показники шумоізоляції. 

швидкомонтований будинкок із СІП-панелей

Актуальність швидкомонтованих будинків в Україні у 2022 році дуже сильно зросла. Багато українців втратили своє житло, а терміни для його відновлення дуже обмежені – буквально пів року до початку холодів, оскільки завершувати ремонтні роботи під час холодів можна, але жити на цей час багатьом просто немає де.

Потрібно відзначити, що і до того швидкомонтовані будинки із СІП-панелей були найбільш поширеним варіантом в нашій країні – через переваги, які ми розглянули вище. А у Канаді, де була винайдена ця технологія, близько 80% приватних будинків збудовані саме у такий спосіб.

Основні технології будівництва

Існує кілька технологій будівництва швидкомонтаваних будинків. Найпопулярніша – канадська. З назви зрозуміло, що винайдена вона була у Північній Америці. До речі, у Канаді близько 80% приватних будинків створені саме у такий спосіб.

Канадська технологія передбачає використання спеціальних модулів – СІП-панелей. Вони можуть бути різного розміру і форми. Із СІП-панелей, як із кубиків Лего, складають за створеним проєктом будинок, використовуючи метод термофіксації. Це дає можливість суттєво скоротити час. Модулям не потрібен час на усадку і створення потужного фундаменту, що дає додаткову економію часу. 

швидкомонтований будинкок із СІП-панелей

Ще одна перевага – це характеристики швидкомонтованих модульних котеджів. Вони дуже довговічні – термін експлуатації без капітального ремонту досягає 80 років, а потім можна провести реставрацію фасадів.

СІП-панелі містять окремий шар теплоізоляції, до того ж дуже якісної – теплопровідність близька до нуля. Це значить, що понад 99% тепла зимою і приємної прохолоди влітку залишаються всередині. 

Вартість і терміни будівництва швидкомонтованих модульних котеджів багато в чому залежить від вибору підрядника. Якщо ви звертаєтесь до добросовісного забудовника (наприклад, до лідера ринку – компанії «СервісБуд»), який не відхилятиметься від плану, котедж ви отримаєте швидко і без переплат. Повністю звести швидкомонтований будинок під ключ можна лише за 100 днів, тобто трошки більше, ніж 3 місяці. А його вартість буде лише від 450 доларів за квадратний метр чи 800 доларів за квадрат вже разом із дизайнерським ремонтом всередині.

Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Похвала Пресвятой Богородицы: какие главные запре...
Похвала Пресвятой Богородицы: какие главные запреты и приметы это...
Медики рассказали, как выйти из сильного похмелья...
Медики рассказали, как выйти из сильного похмелья в домашних усло...
Хлебные крошки нельзя убирать со стола руками: уз...
Хлебные крошки нельзя убирать со стола руками: узнайте почему
Психологи рассказали, что важно сделать при разры...
Психологи рассказали, что важно сделать при разрыве отношений
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.