Як роблять проект вентиляції в будинку

СоветыДом и уют
Як роблять проект вентиляції в будинку
Фото: из открытых источников
420 NikolisNikolis
Перед тим як розпочати підготовку проекту, варто попередньо вибрати оптимальний тип вентилювання.

Щоб створити максимально комфортні умови у кожному приміщенні, слід подумати про встановлення вентиляції. З її допомогою можна поліпшити мікроклімат у житлі, а також позбутися надмірної вогкості. Але це можливо лише тоді, коли правильно зроблений проект вентиляції в будинку, який слід підготувати ще на етапі зведення будови.

Переваги вентиляційних систем

По-перше, це буде корисно для здоров'я та дихання. Якщо в оселі не буде забезпечена якісна вентиляція, то буде висока концентрація забруднюючих речовин, можуть з'явитися пилові кліщі, осідати частинки диму на стінах та стелі. Це у багатьох випадках спричинить респіраторні захворювання та призведе до виникнення алергії.

По-друге, це дозволить підвищити рівень комфорту та буде запобігати появі цвілі. Крім того, влітку ви зможете підтримувати більш прохолодну температуру без необхідності кондиціонувати повітря, а взимку знизиться рівень вологи завдяки чому можна бути зекономити на обігріві.

Який тип вентиляції вибрати

Перед тим як розпочати підготовку проекту, варто попередньо вибрати оптимальний тип вентилювання. Вона може бути:

  1. Природною. В цьому випадку очищення повітря здійснюється за рахунок того, що виникає перепад тиску.
  2. Примусовою. Щоб забезпечити нормальну роботу такої вентиляції, всередину встановлюють нагнітачі, а також інші компоненти.

Особливості природної вентиляції

Цей варіант вибирають найчастіше, адже це втілити буде не так дорого. Крім того, така вентиляція може бути безканальною чи канальною. В першому випадку свіже повітря в приміщення надходить через вікна або через двері, а виходить через відповідну витяжну систему. Але цього може бути недостатньо. Тоді професіонали роблять канальну вентиляцію, попередньо встановляючи спеціальні канали на стелі чи зверху стіни. Але перед тим як вибрати цей варіант, варто зважити на те, що на працездатність природної вентиляції досить сильно впливають погодні умови.

Як роблять проект вентиляції в будинку

Примусова система вентиляції

Щоб встановити таку систему, слід обов’язково заздалегідь підготувати проект. Для цього можна перейти за посиланням, щоб звернутися до професіоналів. Вони зможуть втілити проект як на етапі будівництва, так і вже в готовому будинку.

При цьому спеціалісти зможуть розповісти усі переваги такого рішення та підберуть відповідне обладнання. Наприклад, встановлять витяжку, яка зможе швидко очистити повітря в приміщенні. Щоб реалізувати цей варіант, вони встановлять витяжну установку. Щоб отримати більш ефективний результат, можуть реалізувати також припливну примусову вентиляцію за допомогою нагнітальних установок. Вона стане чудовим вибором для приватного домоволодіння  та буде оснащена рекуператором. Для підвищення ефективності роботи до складу впроваджують фільтри та інші компоненти. Усе це позитивно впливає працездатність вентиляційної системи.

Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Синдром раздраженного кишечника: как с помощью ди...
Синдром раздраженного кишечника: как с помощью диеты уменьшить си...
Способны ли коты обижаться и мстить: объясняет сп...
Способны ли коты обижаться и мстить: объясняет специалист
Не выбрасывайте кофейную гущу: 6 полезных способо...
Не выбрасывайте кофейную гущу: 6 полезных способов ее применения
Как одеваться девушкам и женщинам маленького рост...
Как одеваться девушкам и женщинам маленького роста: практические ...
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.