Правила безпечного користування кондиціонером

СоветыДом и уют
Правила безпечного користування кондиціонером
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
857 5.0 DimitrDimitr
Якщо ви вирішили встановити сучасний кондиціонер, то наші поради допоможуть користуватися пристроєм без шкоди для здоров’я.

Кондиціонер однозначно робить наше життя більш комфортним і приємним. Але щоб використання цього побутового приладу приносило позитивні результати, важливо дотримуватися певних правил.

Загальні поради

Коли на вулиці сильна спека, особливо приємно зайти в прохолодне кондиціоноване приміщення. Проте закінчитися таке задоволення може поганим самопочуттям або навіть сильною застудою. Причина криється в порушенні базових правил використання.

кондиціонер

Якщо ви вирішили встановити сучасні кондиціонери у Дніпрі, то наступні поради допоможуть користуватися пристроєм без шкоди для здоров’я.

  1. Не можна різко знижувати температуру в приміщенні. Особливо коли на вулиці спека. Охолоджувати кімнату треба поступово, по 2-3 °С щогодини. З таким підходом організм встигатиме адаптуватися, і застуди можна буде уникнути.
  2. Не всі кондиціонери мають функцію забору повітря з вулиці. У цьому разі варто регулярно влаштовувати провітрювання, інакше всі присутні в приміщенні страждатимуть від дефіциту кисню.
  3. Максимальна різниця між температурою надворі та показником, встановленим на кондиціонері, може становити 10 градусів. Нехтування цим правилом найчастіше стає причиною проблем зі здоров'ям.
  4. Охолодження повітря, як і нагрівання, призводить до його пересушування. Тому для створення комфортного мікроклімату потрібно використовувати зволожувач. Або ж придбати більш сучасну спліт-систему, яка має вбудовану функцію зволоження повітря.
  5. Щоб робота кліматичної техніки була більш ефективною, у приміщенні мають бути зачинені вікна та двері. За винятком періоду провітрювання.

Безпечне використання кондиціонера вдома

кондиціонер

Вибираючи кліматичну техніку для свого дому, краще зупинитися на моделі, яка додатково має функцію нагрівання повітря. Тоді пристрій можна використовувати не тільки в літню спеку, а й в холодну пору року. Придбати сучасний кондиціонер за привабливою ціною можна в магазині Алло в Дніпрі.

Для того щоб зробити нічний сон комфортним, краще встановити температуру в межах 23-25 °С. Або ж активувати режим сну — техніка автоматично встановлюватиме потрібні показники та працюватиме тихіше.

Досить поширеним є міф про те, що кондиціонер небезпечний для маленьких дітей. Насправді ж діти переносять спеку й задуху набагато гірше, ніж дорослі. Тому у встановленні кліматичної техніки в дитячій кімнаті немає нічого поганого. Головне, щоб дитина не перебувала під прямими потоками охолодженого повітря, тому спрямовувати їх потрібно подалі від ліжка та ігрової зони.

Не можна перебувати прямо під потоком холодного повітря й дорослим. Такий ефект можна порівняти з потужним протягом. Регулювати повітряні потоки досить просто за допомогою спеціальних стулок.

Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Что нельзя замораживать из продуктов и блюд: знаю...
Что нельзя замораживать из продуктов и блюд: знают единицы хозяек
6 видов поведения, которые быстро разрушат ваши о...
6 видов поведения, которые быстро разрушат ваши отношения
В чем ваша уникальность: тест по картинкам
В чем ваша уникальность: тест по картинкам
Чтобы не поднимался сахар: 6 самых полезных круп ...
Чтобы не поднимался сахар: 6 самых полезных круп для диабетиков
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.