Моноблочний кондиціонер чи спліт система: що вибрати

СоветыДом и уют
Моноблочний кондиціонер чи спліт система: що вибрати
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
404 DimitrDimitr
Обидва види схожі за принципом роботи, виконують однакові функції. Однак, перш ніж замовити кондиціонер, варто розібратись, який прилад підійде.

Не так давно українці не мали нагальної потреби у використанні кондиціонерів. Літні дні не були настільки спекотними, як зараз. Але зміна клімату привела до великої кількості аномально задушливих і жарких днів. Тому влітку без кліматичної техніки в квартирах, заміських будинках і офісах знаходитись стало неможливо.

Сьогодні виробники пропонують нашій увазі як моноблочні кондиціонери, так і спліт та мульти спліт-системи. У чому полягають особливості приладів та на чому зупинитись, – читайте далі.

Відмінності моноблочного кондиціонера від спліт-системи

Обидва види кліматичної техніки схожі за принципом роботи, виконують однакові функції. Перш ніж замовити домашній кондиціонер у Львові, варто розібратись, який прилад більше підійде у вашому випадку.

Головна відмінність між обладнанням полягає в будові. До складу моноблочного апарату входить тільки один блок. Моноблочні системи можуть монтуватись у вікна або бути мобільними. Спліт-система є різновидом кондиціонера, але складається з двох частин.

Віконні моделі

Прилади мають різну потужність, але її в будь-якому разі достатньо, щоб температура всередині приміщення була комфортною. Ще один їх плюс – неможливість витоку фреону, оскільки у фреонових трубках відсутні з’єднання.

Мобільні кондиціонери

мобільні кондиціонери

Їх не потрібно монтувати, тому вам не доведеться міняти вікна або займатись свердлінням стіни. Такі моноблоки підключаються до мережі, а гнучкий повітропровід кріпиться до вікна.

Мобільні кондиціонери – актуальний варіант для людей, які проживають в орендованому житлі. Компактність і невелика вага пристроїв дозволяє возити їх з собою на дачу.

Спліт-система

кондиціонер

Цей різновид кондиціонера складається з внутрішнього і зовнішнього блоків. Внутрішній встановлюється в приміщенні в будь-якому зручному місці. Він може бути настінним, підлоговим, стельовим і касетним. Зовнішній виводиться за межі помешкання для теплообміну.

На відміну від моноблочних пристроїв, спліт-системи працюють практично безшумно і більш функціональні. Вони можуть не тільки охолоджувати, але й нагрівати повітря.

Мультиспліт-системи

Вироби дозволяють приєднувати до себе 2-8 внутрішніх блоків. Цей варіант фахівці рекомендують придбати тим, хто хоче використовувати кондиціонер не в одній, а в одразу в кількох кімнатах будинку, а також в офісних приміщеннях.

На чому зупинитись

Неможливо порадити один і той же кондиціонер для різних людей. Вибір на сайті allo.ua у Львові потрібно робити індивідуально з урахуванням таких показників:

  • можливість зручного розташування;
  • потужність і рівень шуму;
  • можливість керувати приладом дистанційно;
  • наявність фільтрів і додаткових функцій.

Тільки правильно підібрана кліматична техніка здатна ефективно впоратись з охолодженням або нагрівом повітря в маленькій квартирі, просторому котеджі, робочому офісі, складському приміщенні. Але не зайвим буде приділити увагу й дизайну виробів. Адже асортимент моделей дозволяє вибрати ту, яка найкраще впишеться в інтер’єр.

Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
На кухне и в быту: как использовать выдохнувшееся...
На кухне и в быту: как использовать выдохнувшееся вино
Бомбезные крылышки в кока-коле. Приготовьте эту в...
Бомбезные крылышки в кока-коле. Приготовьте эту вкуснятину, если ...
Известный тренер объяснил, как недосыпание влияет...
Известный тренер объяснил, как недосыпание влияет на фигуру
Замороженные овощи и ягоды: как правильно размора...
Замороженные овощи и ягоды: как правильно размораживать, чтобы не...
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.