Порівняння ламінату і паркетної дошки

СоветыДом и уют
Порівняння ламінату і паркетної дошки
Фото: из открытых источников
438 NikolisNikolis
Щоб обрати потрібне покриття, слід приймати до уваги багато факторів.

Для оздоблення підлоги можуть бути використані різноманітні матеріали. Для цих цілей часто застосовується ламінат, паркетна дошка, а також інші види матеріалів. Щоб зробити вибір на користь привабливого варіанта, слід ознайомитись із деякими фактами.

Екологічна складова

Якісна паркетна дошка є екологічно чистішим матеріалом. Зумовлено це тим, що для виготовлення використано натуральні види сировини. Ті лаки та олії, які застосовуються, не є токсичними або шкідливими.

Рівень тепловіддачі

Ламінат значно гірше утримує тепло ніж паркетна дошка, яку випускають перевірені компанії. Але при цьому важливо розуміти, що захист від теплових втрат дуже залежить від того, наскільки щільна плита, наскільки грамотно виконано укладання.

Ступінь гучності

При переміщенні по паркетній дошці або падіння певних важких предметів виникає гучний звук. Щоб вирішити цю проблему, можна ввести до складу покриття підлоги високоякісну підкладку. Подібний підхід слід використовувати і у разі, якщо виконуватиметься укладання ламінату.

Ступінь зносостійкості

Високоякісний ламінат обов'язково оснащений спеціальним шаром меламіну для додаткового захисту. При цьому товщина захисного шару визначається індивідуальним шаром залежить від того, який клас ламінату, який бренд. Щоб забезпечити більш високий рівень захисту для паркетної дошки, виробники застосовують лаки або масла. З їх допомогою не тільки перетворюється підлогове покриття, а й збільшується рівень зносостійкості.

Порівняння ламінату і паркетної дошки

Ступінь вологостійкості

Оскільки для виготовлення ламінату та паркетної дошки застосовується деревина, на стан покриття підлоги досить сильно впливає волога, вода. Але при підготовці паркетної дошки застосовуються спеціальні клейові склади та інші речовини, що сприяє поступовому збільшенню терміну експлуатації. Наразі виробники підлогових покриттів випускають ламінат, доповнений спеціальним захисним шаром. З його допомогою значно збільшується рівень вологостійкості.

Практичність

Значно складніше упорядковувати паркетну дошку. Для цих цілей слід скористатися спеціальними складами та речовинами. Що ж до ламінату, то упорядковувати його простіше. Термін експлуатації ламінату 33 класу перевищує 25-30 років. Паркетну дошку можна експлуатувати протягом 10-12 років. Щоб обрати потрібне покриття, слід приймати до уваги багато факторів.

Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Гратен из кабачков с нежным фаршем: блюдо для тех...
Гратен из кабачков с нежным фаршем: блюдо для тех, кто боится поп...
Почему желтеет хвоя туи: специалисты назвали шест...
Почему желтеет хвоя туи: специалисты назвали шесть причин — и одн...
Апрельское Полнолуние принесет счастье: у кого из...
Апрельское Полнолуние принесет счастье: у кого из знаков Зодиака ...
Сделайте это, чтобы получить большой урожай сладк...
Сделайте это, чтобы получить большой урожай сладких ягод: чем под...
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.