Переваги та недоліки збірних будинків з бруса

СоветыДом и уют
Переваги та недоліки збірних будинків з бруса
Будинок з бруса / Світлина: optimahome.pro
790 5.0 DimitrDimitr
У матеріалі розглянемо як позитивні, так і негативні аспекти збірних будинків з бруса, щоб допомогти зробити свідомий вибір та оптимальний варіант.

Будівництво збірних будинків з використанням бруса KVH б’є всі рекорди популярності. Технологія має свої переваги та недоліки, які важливо врахувати перед прийняттям рішення про спорудження власного будинку. У цій статті ми розглянемо як позитивні, так і негативні аспекти збірних будинків з бруса KVH, щоб допомогти вам зробити свідомий вибір та знайти оптимальний варіант для ваших потреб.

Що таке збірний будинок з бруса?

Це будівля, побудована за сучасною спрощеною технологією з використанням конструкційного будівельного клеєного бруса KVH. Будинок збирають зі заздалегідь підготовлених елементів. Тобто більшість робіт виконується безпосередньо на виробництві.

Збірний будинок можна порівняти з конструктором. Відповідно до проєктної документації визначаються габарити окремих фрагментів. Всі вони ретельно підганяються один до одного. Саме з таких елементів споруджуються збірні будинки.

Кожна деталь збірних будинків виготовляється відповідно до затвердженої технічної документації  типового або індивідуального проєкту. Всі елементи проходять етап профілювання для забезпечення ідеального стикування, проводиться обробка деревини для захисту від вологи й шкідників, також проводяться заходи комплексного захисту деревини від займання, горіння, поширення полум'я, а також гниття, цвілі та синяви. Наприкінці кожна деталь майбутнього збірного будинку нумерується, запаковується і доставляється будівельний майданчик.

Будинок з бруса
Будинок з бруса / Світлина: optimahome.pro

Далі монтажники розпаковують комплект та споруджують збірний будинок з окремих елементів. Кожен набір комплектується інструкцією, де вказаний порядок монтажу, що помітно прискорює та полегшує монтаж.

В чому переваги?

  • Спорудження збірних будинків відбувається дуже швидко, завдяки використанню готового будматеріалу та новітнім технологіям. При цьому збірні будинки мають всі без винятку властивості та плюси традиційних дерев'яних будівель. 
  • Конструкція відрізняється низькою вагою, тому не потрібно витрачатись на облаштування громіздкої основи. Достатньо виконати заходи з облаштування фундаментної плити. Вартість збірних будинків досить приваблива, в порівнянні з класичними дерев’яними аналогами.
  • Збірні будинки відрізняються високою екологічністю. В будівництві використовуються безпечні матеріали, деревина забезпечує природну вентиляцію та зберігає здоровий мікроклімат. Ось чому збірні споруди так розповсюджені в країнах, де в пріоритеті екологічна безпека житла.
  • Вражає висока енергоефективність збірних будинків. Вони чудово зберігають тепло взимку та прохолоду влітку, завдяки високій теплоізоляції.
  • Збірні будинки виглядають стильно та сучасно. Вони дозволяють реалізувати найсміливіші архітектурні та дизайнерські ідеї, тобто кожен власник має змогу створити свій унікальний збірний будинок, який повністю відповідатиме персональним потребам та бажанням. Збірні будинки відразу мають і стіни готові до чистового оздоблення, не потребують додаткового штукатурення, або вирівнювання, тому можна заощадити на внутрішньому оздобленні. 

Будинок з бруса
Будинок з бруса / Світлина: optimahome.pro

Чи є недоліки?

Будь-які дерев'яні будівлі мають вищий рівень пожежної небезпеки, ніж кам’яні споруди. Але у випадку брусового збірного будинку цю проблему можна легко вирішити за допомогою сучасних вогнетривких засобів. Після обробки брус стає стійким до займання. Проте це не привід зневажати норми пожежної безпеки.

Волога, різкі перепади температури, шкідники та час — теж можуть бути ворогами будинків із бруса. Але тут знайдеться рішення. Всі ці ризики ліквідуються шляхом просочення деревини спеціальними антисептичними засобами.

Отже, правильне та своєчасне обслуговування гарантує, що збірні будинки із бруса прослужать своїм господарям 50-100 років.

Як забезпечити якість?

Якщо ви хочете насолоджуватись перевагами збірних будинків та вберегти себе від проблем, краще довіряти професіоналам. Виробнича компанія ТОВ «Оптіма Хоум» пропонує послуги з будівництва збірних будинків високої якості та забезпечує повний цикл робіт від проєктування до здачі об'єкта в експлуатацію. Ми допоможемо здійснити ваші будівельні мрії.

Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Любовный гороскоп для всех знаков Зодиака на май ...
Любовный гороскоп для всех знаков Зодиака на май 2024 года
Как избавиться от одуванчика на огороде, садовом ...
Как избавиться от одуванчика на огороде, садовом участке, газоне
Как долго можно пользоваться одним полотенцем: эк...
Как долго можно пользоваться одним полотенцем: эксперты дали отве...
Почему нельзя отвечать «не за что», если вам гово...
Почему нельзя отвечать «не за что», если вам говорят «спасибо»: 2...
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.