Оптимальна підтримка харчування при діабеті: розкриття потенціалу вітамінів

СоветыЗдоровье
Оптимальна підтримка харчування при діабеті: розкриття потенціалу вітамінів
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
1135 4.5 DimitrDimitr
Які вітаміни при діабеті та скільки необхідно приймати конкретній людині, допоможе розібратися лікар з урахуванням результатів лабораторних аналізів.

Завдяки сучасним досягненням у медицині, навіть при такому серйозному захворюванні, як цукровий діабет (ЦД), людина може жити повноцінним життям. Однак, щоб знизити ризики виникнення ускладнень, важливо дотримуватися рекомендацій лікаря. Вони стосуються способу життя, прийому спеціальних препаратів та дотримання дієти.

нутріцевтики

Через обмежений раціон, а також унаслідок порушення енергетичного метаболізму та засвоєння корисних речовин, супутніх ЦД 2-го типу, може виникнути дефіцит вітамінів. Якщо за медичними показаннями людина мусить обмежувати харчування, поповнити цю настачу допомагають нутріцевтики. Так називають біологічно активні добавки (БАД), що містять різні мікроелементи. Великий вибір лікувально-профілактичних БАДів представлено у Shop Anti-Aging.

Які саме вітаміни при діабеті та в якій кількості необхідно приймати конкретній людині, допоможе розібратися лікар. Таке рішення ухвалюється з урахуванням результатів лабораторних аналізів, стану здоров’я і клінічних симптомів.

Наприклад, у разі нещодавно виявленого ендокринного захворювання вітаміни групи В при діабетізазвичай призначають у невеликих профілактичних дозах. А якщо вже наявні ускладнення (наприклад, ураження нервової системи), можуть бути показані вищі терапевтичні дози.

Отримати необхідну кількість вітамінів тільки з харчуванням, як правило, неможливо. Компенсувати нестачу нутрієнтів допомагають вітамінні комплекси, дізнатися більше про які можна на сайті Shop Anti-Aging.

Метаболічний синдром і діабет

Як відомо, ці стани є взаємозалежними. З одного боку, підвищення рівня глюкози в крові, характерне для метаболічного синдрому, передує розвитку ЦД. Водночас сам синдром у багатьох випадках може бути спровокований цукровим діабетом. Саме тому лікування цих двох видів патологій проводиться за схожою схемою. Нагадаємо, що вона передбачає дієту, а додатково призначені нутріцевтики при метаболічному синдромі і цукровому діабеті 2 типу допомагають уникнути дефіциту вітамінів та антиоксидантів.

нутріцевтики

Важливі мікронутрієнти при діабеті

Механізми розвитку та прогресування ЦД досі повністю не вивчені. У ході останніх досліджень можливих причин порушення засвоєння глюкози встановлено, що в людей з дефіцитом вітаміну D спостерігається знижена чутливість до інсуліну. Недолік цього важливого елемента визнано фактором ризику розвитку самого діабету та його ускладнень.

Щоб отримати вітамін Д при діабетів достатній кількості, ендокринологи призначають спеціальні полівітамінні комплекси. Під час вибору препаратів вкрай важливо враховувати поєднання компонентів.

Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Никогда не держите эти предметы на подоконнике, и...
Никогда не держите эти предметы на подоконнике, иначе они могут в...
Как помыть полы за 5 минут без разводов: всё дело...
Как помыть полы за 5 минут без разводов: всё дело в одной хитрост...
Чистый четверг: в чем суть этого дня, что можно и...
Чистый четверг: в чем суть этого дня, что можно и нельзя делать
Можно ли клеить на яйца изображения икон и Иисуса...
Можно ли клеить на яйца изображения икон и Иисуса: что думает цер...
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.