Навіщо використовують інсектициди та в чому їх переваги

СоветыДом и уют
Навіщо використовують інсектициди та в чому їх переваги
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
495 4.5 NikolisNikolis
Нині компанії-виробники постачають досить великий асортимент інсектицидів.

Щоб забезпечити нормальний розвиток сільськогосподарських рослин, слід постійно доглядати за ними. Також обов'язково необхідно забезпечити захист від комах. Для цього можна скористатися інсектицидами, які допоможуть в цій справі якнайкраще. Щоб вибрати відповідний варіант, варто ознайомитись з асортиментом тут https://apteka-sadivnyka.ua/insektitsidi/ та дізнатися ціни. Це дозволить вибрати найкращий інсектицид, який підійде саме вам.

Особливості інсектицидів та як вони діють

Інсектициди — це спеціально підготовлені речовини, які є небезпечними не тільки для комах, але і для різних грибкових захворювань.

Вони розпилюються по всій ділянці, а коли комахи контактують із сільськогосподарськими культурами, вони вдихають шкідливі речовини, які потрапляють до їх дихальної системи. В результаті гинуть не тільки дорослі комахи, а і яйця та личинки.

Основні види

Нині компанії-виробники постачають досить великий асортимент інсектицидів. Вони поділені на універсальні та вузькоспеціалізовані. Окремо всі інсектициди поділені та за принципом дії на кілька підвидів:

  • Внутрішньорослинні. Вони спочатку потрапляють на рослину, а потім починають активно переміщатися її судинною системою. В результаті, рослина стає отруйною. Як тільки комаха з'їдає невелику кількість оброблених листків, отрута потрапляє в систему травлення. В результаті комаха гине.
  • Контактні. Інсектицид із рослини потрапляє на тіло комахи. Це призводить до загибелі.
  • Бактеріальні. До їх складу входять спеціальні віруси та бактерії. Вони проникають в організм комахи. Це провокує їхню загибель.
  • Фумігант. Він проникає усередину дихальної системи.
  • Акаріцід. Цей склад готується для певних комах. Наприклад, є інсектициди, які дозволяють активніше боротися із рослинним кліщем.

Навіщо використовують інсектициди та в чому їх переваги

Особливості застосування інсектицидів

Щоб провести обробку рослинності та сільськогосподарських культур інсектицидами, можна використати різноманітні способи. Наприклад, досить часто склади розпорошують спецтехнікою. Крім цього, може бути зроблено запилення спеціально підготовленим порошком, а частину складів вводять у ґрунт.

Оскільки до складу інсектицидів входять токсичні компоненти, слід працювати з ними акуратно. Обов’язково потрібно надягати маску чи респіратор та рукавички. Дозування має бути точним та відповідати інструкції. Тоді ви отримаєте лише користь.

Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Пять знаков Зодиака ждет большая победа до конца ...
Пять знаков Зодиака ждет большая победа до конца недели
Вселенная удивит чудесами только три знака Зодиак...
Вселенная удивит чудесами только три знака Зодиака. Кто вытащит с...
Как правильно подготовить теплицу к зиме: без эти...
Как правильно подготовить теплицу к зиме: без этих дел не будет х...
8 привычек от невролога, которые помогут дожить д...
8 привычек от невролога, которые помогут дожить до 100 лет
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.