Навіщо використовують гербіциди та в чому їх переваги

СоветыДом и уют
Навіщо використовують гербіциди та в чому їх переваги
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
498 4.2 NikolisNikolis
Спеціалісти відзначають, що вкрай важливо повністю дотримуватися інструкцій щодо використання таких хімічних складів.

Бур'яни — це те, що завдає фермерам безліч проблем. Адже якщо вони проростають поряд з культурними рослинами, то забирають собі усю вологу і поживні речовини. А це негативно впливає на врожай й стан рослин в цілому. Виривати їх — не варіант, особливо, якщо велика ділянка. Тому для знищення бур’яну використовують гербіциди, які дозволяють боротися з цією проблемою. Вони продаються у спеціалізованих інтернет-магазинах для фермерів, наприклад, тут https://www.ukravit.ua/gerbitsidi/, де можна ознайомитись з асортиментом та придбати все необхідне.

Які види гербіцидів існують

Взагалі, такої продукції дуже багато. Наприклад, її можна поділити за критерієм дії:

  • неселективні, тобто суцільні. Якщо їх використати, то гине вся рослинність повністю. Зазвичай їх використовують для того, щоб повністю позбутися бур'янів перед тим, як робити посів культурних рослин;
  • селективні. Вони впливають вибірково лише на певну траву, тому їх застосування ще називається хімічним прополюванням.

Цікаво, що деякі гербіциди можуть мати селективний вплив у невеликому дозуванні, а от якщо вміст активної речовини буде високим, вони перетворюються на суцільні.

Як гербіциди впливають на бур'яни та способи внесення

За цією ознакою вони також поділяються на дві основні групи. Перша — це ґрунтові, які зазвичай вносяться ще до появи сходів. Вони пригнічують зростання бур'янів і таким чином очищають поле. Як правило, такі гербіциди відрізняються пролонгованим терміном дії, тобто можуть бути активними аж до кущіння.

Листові використовуються вже на стадії вегетації та руйнують рослину зовні, відповідно, і вони розпорошуються зверху. При цьому після закінчення терміну обробки більшість складів на рослини ніяк не впливають.

Навіщо використовують гербіциди та в чому їх переваги

Інструкція із застосування гербіцидів

Спеціалісти відзначають, що вкрай важливо повністю дотримуватися інструкцій щодо використання таких хімічних складів. Це дозволяє уникнути негативних наслідків як для рослин, так і для людини, яка робить обробку. Дозування та норми розпилення повинні бути точними, рослини обробляються тільки при оптимальній температурі та при відповідному рівні вологості. Відповідну інформацію слід шукати в інструкції або в інтернеті.

Само собою, незалежно від площі ділянки, що обробляється, наявність респіратора, рукавичок і захисного костюма також необхідна. В цьому випадку можна отримати й результат, і захиститися від хімікатів.

Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Стоматологічна клініка Este-line: якість та профе...
Стоматологічна клініка Este-line: якість та професіоналізм
Эксперт назвала два средства, которые избавят от ...
Эксперт назвала два средства, которые избавят от плесени раз и на...
Пирожки с яблоками: рецепт настоящей осенней выпе...
Пирожки с яблоками: рецепт настоящей осенней выпечки
Буцики с брынзой и салом: старинный рецепт сытной...
Буцики с брынзой и салом: старинный рецепт сытной украинской заку...
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.