Керамічні чи сталеві бронеплити: що вибрати

СоветыДругие советы
Керамічні чи сталеві бронеплити: що вибрати
Бронеплити / Світлина: ukrarmor.com.ua
1158 4.4 DimitrDimitr
Зараз найбільший попит в бронеплитах мають кераміка та сталь. У чому їхні особливості та переваги — розповімо далі в статті.

Під час вибору бронежилета важливо звертати увагу на низку показників, серед яких матеріал та якість плитоноски, клас захисту бронеплити, а також сировина, з якої вона виготовлена. Останній чинник є одним з основних та впливає як на надійність засобу захисту, так і на зручність його експлуатації. Сьогодні ви можете купити бронеплити з різних матеріалів, серед яких найбільший попит мають кераміка та сталь. У чому їхні особливості та переваги — розповімо далі.

Сталеві бронеплити

бронеплити
Бронеплити / Світлина: ukrarmor.com.ua

Сталь найчастіше використовується для виробництва пластин для бронежилетів. Рівень захисту може значно відрізнятися і залежати від товщини та типу металу. Основними критеріями вибору сталевих бронеплит є:

  • балістичні якості матеріалу;
  • наявність ущільнень та ребер жорсткості;
  • відповідність стандартам ДСТУ.

Останній чинник є найважливішим, оскільки стандартизація є основою для робочих характеристик плити. Так, сьогодні високим попитом на українському ринку користуються сталеві бронеплити українського виробника Ukrarmor. Для їхнього виготовлення використовується сталь Armox Advance, тож вироби повністю відповідають стандартам ДСТУ.

Керамічні бронеплити

бронеплити
Бронеплити / Світлина: ukrarmor.com.ua

Цей тип бронезахисту виготовляється з оксиду алюмінію. Більшість бронежилетів із керамічними плитами відповідають ІІІ класу захисту, а серед їхніх переваг є:

  • міцність;
  • високий рівень балістичних властивостей;
  • мінімальна вага в порівнянні зі сталевими аналогами;
  • поглинання кінетичної енергії кулі.

Щоб краще зрозуміти принцип дії плит із кераміки, його можна порівняти із захистом автомобіля. Під час удару машина зминається, що дає змогу поглинути кінетичну енергію та захистити водія та пасажирів. Так само працює і керамічна бронепластина, частина якої приймає удар і знижує загальний тиск.

Однак поводитися з таким засобом захисту варто обережно, оскільки удари або сильний тиск на пластину можуть призвести до розтріскування, що зменшить робочі характеристики спорядження.

Що до вибору конкретного матеріалу, то тут усе залежить від завдань, що ставляться перед солдатом, а також необхідного класу захисту бронежилета. Велику надійність гарантує сталь, тоді як кераміка легша та зберігає мобільність воїна.

Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Быстрая проверка айфона на оригинальность: одна п...
Быстрая проверка айфона на оригинальность: одна простая команда
Гороховый суп с копчеными ребрами: простой рецепт
Гороховый суп с копчеными ребрами: простой рецепт
Имплантация зубов под ключ: что это и как выполня...
Имплантация зубов под ключ: что это и как выполняется
Топ 5 ресторанов для камерной свадьбы на природе ...
Топ 5 ресторанов для камерной свадьбы на природе в 2024г | М...
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.