Які аналізи потрібно здавати всім дорослим людям

СоветыЗдоровье
Які аналізи потрібно здавати всім дорослим людям
Фото: из открытых источников
683 5.0 NikolisNikolis
Весь перелік аналізів потрібно обов'язково складати не рідше 1 разу на рік.

Більшість людей не звикли стежити за своїм здоров'ям та регулярно здавати аналізи. Найчастіше ми звертаємося до лікаря лише тоді, коли почуваємося вже погано. Але якщо ви хочете прожити довге і здорове життя, насолоджуватися ним, то варто час від часу проходити ряд обстежень та аналізів. Це дозволить заздалегідь виявляти проблеми у своєму організмі й починати лікування на ранній стадії, не доводячи до наслідків. Але здавати аналізи бажано у перевіреному місці, де вам буде зручно. Тому варто дізнатися тут https://iqlab.com.ua/ адресу найближчої лабораторії, щоб звернутися туди.

Аналізи, які потрібно здавати дорослим

Сьогодні є декілька важливих досліджень про які не варто забувати.

Загальний аналіз крові

Це один із найважливіших аналізів, який може багато розповісти про стан вашого здоров'я. Тому його потрібно здавати насамперед як мінімум 1 раз на рік. Він розповість про запальний процес в організмі, а також, чи є анемія. Крім цього завдяки результатам можна виявити рівень холестерину.

Загальний аналіз сечі

Він розповість про роботу сечостатевої системи. Згідно з отриманими даними, можна дізнатися, чи є у пацієнта:

  • цистит;
  • пієлонефрит;
  • уретрит;
  • цукровий діабет.

Щільність сечі розповість про роботу нирок. А якщо виявиться, що в аналізі є ацетон та глюкоза — це ознаки діабетичного кетоацидозу. Біохімія крові береться із вени. Показники цього аналізу дадуть повну картину у тому стані нирки і печінку.

Ліпідний профіль та електрокардіограма

Перший дасть вичерпну відповідь на питання чи не утворилися в організмі тромби, а другий дозволить перевірити серце. Саме цей орган є одним із найважливіших у нашому організмі. Завдяки ЕКГ лікар побачить чи немає збоїв у роботі вашого «двигуна».

Рівень глюкози

Його важливо знати всім. Якщо у вашому роді вже були випадки цукрового діабету 1 типу або якщо у вас є ожиріння, яке може спричинити діабет 2 типу — ви знаходитесь в групі ризику. Також до неї входять вагітні жінки, у яких може розвиватися гестозний діабет. Тому здавати аналіз на цукор теж дуже важливо.

Онкомаркери

Це тестування на виявлення наявності злоякісної пухлини в організмі.

Які аналізи потрібно здавати всім дорослим людям

Аналізи виявлення ЗПСШ

Їх обов'язково важливо здавати як чоловікам, так і жінкам. Це допоможе переконатися в тому, що у вас немає таких страшних захворювань, як:

  • гепатити В та С;
  • сифіліс;
  • ВІЛ-інфекція.

Весь перелік аналізів потрібно обов'язково складати не рідше 1 разу на рік. Крім вищезгаданих пунктів, до них можуть бути додані й інші види обстежень індивідуально за станом здоров'я та після консультації лікаря.

Яких лікарів варто відвідувати частіше ніж раз на рік

Відвідування стоматолога — важлива частина піклування про здоров'я. Адже набагато краще раз в пів року ходити на огляд і за необхідності позбутися маленької дірочки ніж потім витрачати величезні гроші на серйозне лікування. Флюорографію чи рентген необхідно проходити також раз на пів року, щоб переконатися, що немає туберкульозу чи раку легень.

Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Жизнь четырех знаков Зодиака перевернется с ног н...
Жизнь четырех знаков Зодиака перевернется с ног на голову в сентя...
Кардиолог рассказала, что ужасно вредит нервной с...
Кардиолог рассказала, что ужасно вредит нервной системе и как мож...
Таро-гороскоп на неделю: кто начнет новую жизнь, ...
Таро-гороскоп на неделю: кто начнет новую жизнь, а кого ждут сюрп...
Классический яблочный пирог: простой рецепт
Классический яблочный пирог: простой рецепт
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.