Як вибрати душовий піддон?

СоветыДом и уют
Як вибрати душовий піддон?
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
250 DimitrDimitr
Саме душовий піддон забезпечує функціональність усього санітарного устаткування, довготривалість його служби та комфорт використання.

Для щоденних гігієнічних процедур потрібен правильно облаштований санітарний вузол. Це може бути як стандартна ванна, так і душова кабінка. Якщо йдеться про комфортабельний приватний будинок, то робити вибір необов'язково, адже вистачить місця для одного й другого санітарного обладнання. Але в невеличкій квартирі, де немає достатньо місця, варто віддати перевагу душовій кабіні. Вона виглядає доволі привабливо та стане практичним рішенням для санітарної зони.

Вибираючи кабінку для душу, будьте пильними та відповідальними. Необхідно звернути увагу на деталі, які потрібні для монтажу. Перш за все це стосується такого виду комплектування, як душовий піддон. Саме він забезпечує функціональність усього санітарного устаткування, довготривалість його служби та комфорт використання.

Вибір піддона за розміром

Якщо ви вирішили придбати піддон, насамперед варто визначитись з місцем його розташування. У разі заміни цієї деталі на нову, звісно, доведеться враховувати площу, на якій раніше вже стояв піддон. Якщо придбання такого комплектування необхідне в період ремонтних робіт, можна зробити більш вдале перепланування приміщення та купити сантехнічні агрегати з іншими габаритами та конфігурацією.

У квартирах здебільшого ванна кімната має незначну площу, тому розмітити велику дешеву кабінку не вдається. Середні розміри — 80х80 сантиметрів. Це зручний варіант для людей середнього зросту, водночас кабінка не сприяє зменшенню наявного простору в приміщенні.

Є також варіанти з меншими габаритами — 60х60. Піддон таких розмірів знадобиться для маленької ванної. Але митися в цій кабінці буде незручно через нестачу вільного місця.

Якщо ж ваша кімната для гігієнічних процедур має збільшену площу, можна встановити піддон з габаритами 90х90 сантиметрів. Але ви маєте розуміти, що великий душовий піддон коштуватиме дорожче ніж компактна модель.

Чи має значення висота?

душовий піддон

Якщо з довжиною та шириною ви вже визначились, потрібно вирішити, яка висота підходить для облаштування кабінки для душу.

Можна розділити моделі за такою висотою:

  • низькі — бортик не більше ніж 5 сантиметрів;
  • середні — від 5 до 20 сантиметрів;
  • високі — понад 20 сантиметрів.

Якому виробу віддати перевагу, залежить від ваших індивідуальних запитів і функціональних особливостей сантехнічного обладнання. Головне — це практичність, зручність, довговічність і гіпоалергенність матеріалу виготовлення, а також прийнятна вартість.

Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Консерватор или авантюрист: быстрый психологическ...
Консерватор или авантюрист: быстрый психологический тест по карти...
Банановое пирожное с кокосом: рецепт вкуснейшей в...
Банановое пирожное с кокосом: рецепт вкуснейшей выпечки
Макароны-гнездышки с фаршем в томатном соусе: нев...
Макароны-гнездышки с фаршем в томатном соусе: невероятное блюдо
Три знака Зодиака, которым стоит отпустить все об...
Три знака Зодиака, которым стоит отпустить все обиды до конца апр...
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.