Боротьба з сезонними вірусами: обираємо найкращі ліки

СоветыЗдоровье
Боротьба з сезонними вірусами: обираємо найкращі ліки
Іллюстрація / Світлина: з відкритих джерел
438 5.0 DimitrDimitr
На симптоми ГРВІ потрібно реагувати швидко, тому рекомендуємо поповнити аптечку заздалегідь.
З настанням осінньої пори здається, ніби застуда настільки міцно облаштувалась в нашому житті, що вигнати її звідти не вийде ніяк. Це міф: якісні противірусні препарати здатні позбавити вас від хвороби за лічені дні. І вам навіть не доведеться брати тижневий лікарняний.

Серед розмаїття медикаментів на сайті https://apteka-ds.com.ua/catalog/preparaty-vid-hrvi-ta-zastudy/protyvirusni-preparaty вибрати відповідний дійсно важко. Однак на симптоми ГРВІ потрібно реагувати швидко, тому рекомендуємо поповнити аптечку заздалегідь. За необхідності зверніться до фахівця за консультацією.

Що варто використовувати при застуді

При ГРВІ використовують кілька типів препаратів. Серед них виділяють:
  • Противірусні препарати. Вони застосовуються обов’язково, бо складають основу всього лікування. Ефективність залежить від активної речовини та типу впливу медикаменту на організм.
  • Антигістамінні препарати. Їх ще називають протиалергічними завдяки тому, що вони знімають типові симптоми алергії — наприклад, набряклість і закладеність носа. Такі ліки працюють в парі з противірусними.
  • Жарознижувальні препарати. Їх використовують на початковій стадії хвороби, коли важливо збити температуру якомога швидше. Якщо ліки не допомагають, потрібно відразу звернутися до лікаря. Посилювати лікування іншими медикаментами в такому випадку не рекомендується.
  • Вітамінні комплекси. Призначаються виключно фахівцем з метою підтримки організму в період відновлення. Самостійно краще не купувати такі засоби, тому що надлишок корисних елементів в організмі не призведе до позитивного результату, навіть якщо так і здається.

Антибіотики потрібні лише в тому випадку, коли хвороба затягнулася, і звичайні препарати вже не здатні владнати ситуацію з вірусом. У цьому випадку лікар призначає нові медикаменти самостійно, враховуючи загальний стан організму пацієнта.

Противірусні препарати

противірусні препарати
Противірусні засоби теж поділяються на підвиди. Деякі з них діють безпосередньо на тіло вірусу, зупиняючи процес його розмноження (Арбідол, Таміфлю, інші аналоги). Обираючи ліки ліки такого типу, потрібно бути уважними: не всі вони працюють універсально, деякі потрібно підбирати під конкретний тип вірусу.

Препарати з інтерфероном в якості активного діючої речовини — інший підвид противірусних засобів. Такі медикаменти допомагають підвищити рівень інтерферону в організмі, за рахунок чого клітини стають менш чутливими до вірусу. Зверніть увагу: при застосуванні таких ліків нерідко потрібно додатково пити вітамінні комплекси, що підтримують ослаблений організм.

Не забувайте підвищувати рівень імунітету паралельно з медикаментозним лікуванням. Теплий чай, відпочинок і помірна фізична активність в період одужання — важливі складові. У перші дні терапії краще перебувати в ліжку, щоб не витрачати енергію на сторонні процеси. Противірусні препарати хоч і не такі сильні, як і антибіотики, але все одно здатні трохи похитнути імунітет в залежності від типу дії.

Рецензент: Ольга Летнянчік, лікар, медичний блогер. У 2003 році закінчила Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького, отримала кваліфікацію лікаря.
Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Что носить и какие цвета выбирать Скорпиону: как ...
Что носить и какие цвета выбирать Скорпиону: как подчеркнуть свою...
Головокружение при вставании может говорить про о...
Головокружение при вставании может говорить про опасный хроническ...
Как прожить дольше: раскрыты главные секреты долг...
Как прожить дольше: раскрыты главные секреты долголетия
Способны ли коты обижаться и мстить: объясняет сп...
Способны ли коты обижаться и мстить: объясняет специалист
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.