5 речей, які ви повинні знати про діагностику шлунку

СоветыЗдоровье
5 речей, які ви повинні знати про діагностику шлунку
Ілюстрація
1422 4.9 DimitrDimitr
Діагностика стану шлунка — це важливий крок у догляді за вашим здоров'ям.

Шлунок — це один із найважливіших органів тіла людини. Від його нормального функціонування залежить загальне здоров'я та самопочуття. Діагностика стану шлунка є ключем до раннього виявлення різних захворювань та їх успішного лікування. Далі — детальніше про п'ять речей, які ви повинні знати про діагностику шлунку.

Кращий спосіб діагностики — гастроскопія

Гастроскопія — це один з найпоширеніших методів діагностики шлунку. Під час гастроскопії лікар застосовує спеціальне обладнання та вводить тонку гнучку трубку з камерою через рот пацієнта, просуваючись стравоходом вперед, а потім оглядає внутрішні стінки шлунка.

Цей метод дозволяє лікарю зафіксувати найменші зміни та відхилення від норми у стані слизових оболонок та виявити будь-які ураження або патології.

гастроскопія

Аналіз шлункового вмісту: необхідний для діагностики Helicobacter

Цей аналіз дає можливість виявити у шлунку пацієнта наявність бактерії Helicobacter pylori (хелікобактер пілорі або хелікобактер, як його частіше називають лікарі). Ця бактерія є причиною виразок та інших шлункових захворювань.

Для проведення аналізу необхідно зібрати шлунковий вміст та доставити його до лабораторії для подальшого дослідження. Це також може зробити лікар під час обстеження. 

УЗД шлунка — найшвидший метод

Ультразвукове дослідження може бути використане для оцінки структури та розмірів шлунка, а також для виявлення наявності яких-небудь уражень чи патологій. Воно є найбільш легкою та безболісною процедурою, не потребує жодної спеціальної підготовки, окрім того, щоб пацієнт був присутній на обстеженні натщесерце.

УЗД шлунка

Фіброгастродуоденоскопія

Фіброгастродуоденоскопія або ФГДС — це спеціальний тип гастроскопії, який дозволяє оглянути не лише шлунок, але і дванадцятипалу кишку.

Цей метод може є корисним для виявлення захворювань, які уражають обидва органи, викликаючи неприємні симптоми, похудання, погане самопочуття та проблеми із травленням.

КТ шлунка як метод альтернативної думки лікаря

Комп’ютерна томографія. Ця процедура може бути використана для отримання більш детальної інформації про стан шлунка, виявлення новоутворень або інших патологічних змін. Найчастіше застосовується у випадках, коли потрібне підтвердження або спростування діагнозу (наприклад, злоякісної пухлини), а також як додаткова оцінка при отриманні діагнозу від іншого лікаря.

Застосування КТ дозволяє остаточно підтвердити сумнівний діагноз, а також більш точно призначити лікування. Також КТ використовується як метод огляді пацієнтів, що перенесли складну операцію та знаходяться у ремісії після видалення злоякісних новоутворень шлунка.  

Діагностика стану шлунка — це важливий крок у догляді за вашим здоров'ям. Наприклад, такі захворювання як гастрит або виразка, починаються з малих неприємних симптомів, які пацієнт може тривалий час ігнорувати. А тим часом хвороба буде прогресувати. Чи можна і як саме виявити гастрит на ранньому етапі, читайте детальніше тут. Якщо ви помічаєте будь-які незвичайні симптоми, які стосуються ШКТ, обов'язково зверніться до лікаря для отримання професійної консультації та діагностики.

Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Рецепт зеленого борща с щавелем
Рецепт зеленого борща с щавелем
Как ускорить работу вашего ноутбука: 10 эффективн...
Как ускорить работу вашего ноутбука: 10 эффективных способов
Астрологи перечислили 3 знака Зодиака, которые не...
Астрологи перечислили 3 знака Зодиака, которые не умеют любить
Эта простая утренняя процедура продлит жизнь на д...
Эта простая утренняя процедура продлит жизнь на десятки лет: секр...
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.