Особливості вибору стяжки для підлоги

СоветыДом и уют
Особливості вибору стяжки для підлоги
Фото: из открытых источников
607 5.0 NikolisNikolis
Стяжки, що використовуються сьогодні, розділені на кілька різновидів. Кожен має свої переваги.

Щоб будинок або інший об'єкт виглядали гарно, потрібно ще на етапі ремонту приділяти відповідну увагу вирівнюванню підлоги. Робити це дуже важливо. В іншому випадку можуть виникнути складності з укладанням покриття або з встановленням меблів. Для вирівнювання відмінно підійде стяжка для підлоги, виконана відповідно до встановлених вимог.

Основні види стяжок

Стяжки, що використовуються сьогодні, розділені на кілька різновидів за властивостями та складом:

  1. Груба стяжка. Вона використовується у разі, якщо необхідно вирівняти поверхню із суттєвими перепадами. Товщина такої стяжки варіюється в діапазоні від 30 до 100 мм.
  2. Стяжка, підготовлена для підлоги, що самовирівнюється. Вона застосовується як фінішне покриття. Оскільки такий склад виділяється відмінною плинністю, жодних складнощів з розподілом та з вирівнюванням суміші не буде. Товщина такої стяжки не перевищує 10 мм.
  3. Універсальна стяжка. Вона виділяється простотою укладання.

Самовирівнювальна суміш

Щоб залити таку стяжку, потрібно виконати кілька етапів. Спочатку застосовується суміш, до складу якої входить велика кількість піску. Це дозволить позбавитися серйозних перепадів, які присутні на поверхні. Після цього на поверхню потрібно нанести суміш, що самовирівнюється.

Перед тим як використовувати суміш, що самовирівнюється, слід підготувати основу, очистити від пилу і від бруду. Не менш важливо, що температура в приміщенні не повинна бути нижчою за +5 градусів. Розподіляти склад слід за допомогою валика. До речі, відвідавши будівельний магазин, можна вибрати та купити всі необхідні інструменти, а також додаткові пристрої.

У яких випадках варто скористатися універсальними сумішами

Такі суміші застосовують у разі, якщо немає часу на тривалу підготовку. Товщина цієї суміші має становити близько 100 мм. Працювати із нею складніше, оскільки є деякі тонкощі.

Особливості вибору стяжки для підлоги

Напівсухі стяжки

Для підготовки такої стяжки використовується цемент, пісок, також певна кількість води. Варто враховувати, що структура розчину залежить від того, наскільки велика кількість води введена до складу. Якщо води буде занадто багато, то на застигання стяжки піде набагато більше часу.

Професіонали радять додавати відносно невелику кількість води. Відсоток цементу у цьому складі не повинен перевищувати 30%. Такий розчин нескладно наносити, трамбувати, а також додаткові заходи. Все це позбавить численних складнощів.

Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Как приготовить сочную курицу с овощами в кастрюле
Как приготовить сочную курицу с овощами в кастрюле
Топ-7 правил использования солнцезащитного крема:...
Топ-7 правил использования солнцезащитного крема: советы дерматол...
Эксперты объяснили, можно ли на самом деле засыпа...
Эксперты объяснили, можно ли на самом деле засыпать с включенным ...
Французский способ очищения бачка унитаза: эффект...
Французский способ очищения бачка унитаза: эффективно удалит наки...
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.