Вибір садового обприскувача: які фактори варто враховувати

СоветыДом и уют
Вибір садового обприскувача: які фактори варто враховувати
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
799 4.8 DimitrDimitr
Обприскувачі поділяються на механічні та з двигуном. У механічних тиск необхідно нагнітати самостійно, у мотообприскувачів все робить двигун.

Садовий обприскувач — це спеціальний пристрій, який за допомогою струменя рідини під тиском наносить на рослини захисний шар хімічних речовин, таких як пестициди, гербіциди, удобрення тощо, для боротьби зі шкідниками та захисту врожаю. Він також може використовуватись для зрошення рослин та очищення поверхонь. Для вибору правильного садового обприскувача потрібно враховувати розмір ділянки, висоту рослин та тип застосовуваної речовини.

Для садово-городніх робіт ідеально підходять мотообприскувачі, які оснащені бензиновим або акумуляторним двигуном, для розпилення треба просто натиснути кнопку, а все інше зробить двигун.

Обприскувач використовується для обробки рослин хімічними або біологічними засобами з метою підживлення, підвищення врожайності, стимуляції росту і розвитку рослин, а також для боротьби зі шкідниками та хворобами. Первинну обробку проводять навесні для стимуляції початку розвитку рослинності та профілактики хвороб, у літній період — повторна профілактика, а восени контакт плодів з отрутами вже небажаний.

Обприскувач може використовуватися для зрошення домашніх рослин у період посушливої спеки, а також під час миття та очищення поверхонь, як у домашніх умовах, так і в клінінгових компаніях, або для миття автомобілів.

садовий обприскувач

Які бувають обприскувачі

Пристрої поділяються на механічні та з двигуном. У механічних пристроїв тиск необхідно нагнітати самостійно, у мотообприскувачів усю роботу робить двигун.

  • Акумуляторні обприскувачі — мобільні, тихі та екологічні. Ними зручно працювати в теплиці або квітниках, оскільки вони не виділяють шкідливих вихлопів. Єдиний мінус — тривалість роботи залежить від ємності батареї.
  • Бензинові обприскувачі — призначені для роботи на великих ділянках до 50 соток. Такі пристрої важчі, тому для комфорту оператора є ергономічні фіксатори та кріплення, які рівномірно розподіляють вагу по тілу, а антивібраційна система зменшує вібрацію.

За типом рідини, що розпилюється, обприскувачі підрозділяють на ті, що працюють тільки з рідкими препаратами, і агрегати, в які можна заливати як рідкі, так і сухі суміші.

Також, пристрої можуть бути для горизонтального і вертикального розпилення. Якщо ви хочете обприскувати високі дерева в саду, обирайте пристрої з нагнітальною помпою і підтримкою вертикальної обробки рослин.

Мотообприскувачі можуть мати функцію туману або дрібнодисперсне розпилення.

Поради щодо вибору садового обприскувача

Вибір потужності двигуна садового мотообприскувача залежить від обсягу робіт, які планується виконувати. Для невеликих ділянок саду або городу площею до 1 гектара достатньо мотообприскувача з двигуном потужністю від 1,5 до 2 кінських сил (к.с.). Якщо ж ділянка більша, наприклад, від 1 до 5 гектарів, то варто вибрати мотообприскувач із потужнішим двигуном, від 3 до 5 к.с.

садовий обприскувач

Однак, слід враховувати, що крім потужності двигуна, також важливо звернути увагу на інші фактори, такі як наявність помпи високого тиску і ємності для зберігання рідини. Помпа високого тиску дає змогу апарату працювати на великих відстанях і високих швидкостях, а велика ємність для зберігання рідини необхідна для тривалої роботи без додаткових перезаправок.

Також необхідно знати, що більш потужний двигун споживає більше палива, що може вплинути на економічну вигідність використання обприскувача.

Тому, під час вибору мотообприскувача, потрібно звернути увагу на баланс між потужністю та ефективністю роботи, а також враховувати індивідуальні особливості ділянки та вимоги до роботи обприскувача.

Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Гороскоп на неделю: для всех знаков зодиака
Гороскоп на неделю: для всех знаков зодиака
Три обычные фразы, которые заставляют вас выгляде...
Три обычные фразы, которые заставляют вас выглядеть слабыми и неу...
Не можете встать с кровати утром? Эти советы помо...
Не можете встать с кровати утром? Эти советы помогут делать это л...
Названы неочевидные симптомы серьезной болезни. Э...
Названы неочевидные симптомы серьезной болезни. Это не стоит игно...
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.