Правила безпечного відпочинку на водоймах

СоветыОтдых и туризм
Правила безпечного відпочинку на водоймах
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
1811 5.0 NikolisNikolis
Все добре в міру, тому пам'ятайте, скільки часу можна перебувати на сонці.

Літо — це час відпочивати, купатися і засмагати. Однак не можна забувати про безпеку, особливо поблизу відкритих водойм та на відкритому сонці. Блог Комфі розповість, як засмагнути й не згоріти, та підкаже, як підготуватися до поїздки на відпочинок.

Перше правило — дотримання техніки безпеки у воді

Якщо ви вмієте плавати — це одна із важливих переваг під час відпочинку. Але навіть впевнений у своїх силах плавець повинен дотримуватися техніки безпеки й бути обережним. Тобто не гратися на глибині, не стрибати з низини у воду, не запливати за буйки.

Друге правило — не забувати про сонцезахист

Гарна засмага — невід'ємний атрибут добре проведеної відпустки. Але важливо знати, як засмагати, щоб не обгоріти, інакше закінчитися це все може плачевно — опіком, болем, пухирями чи навіть температурою від сонячного удару.

Правила безпечного відпочинку на водоймах

Ось ряд правил, що допоможе отримати засмаглу шкіру, але при цьому не відчувати неприємних відчуттів та проблем зі здоров'ям:

  1. Не виходьте на сонце в період з 11 до 15 години. Тому що в цей час найагресивніше УФ-випромінювання, яке шкідливе як для шкіри, так і для організму в цілому. Купатися і засмагати потрібно або вранці до 11 години, або виходити на пляж вже ближче до вечора, після 15 години дня. Як правильно засмагати на сонці повинен знати кожен, хто вирушає у відпустку. У небезпечний період краще зайти в тінь, одягнути головний убір та окуляри, а поверх купальника краще сховатись накидкою. Також не варто забувати про креми — їх потрібно оновлювати після плавання.
  2. Багато хто запитує: як засмагати на сонці? Експерти рекомендують не намагатися отримати гарну смагляву шкіру за один день. Так можна отримати лише опік, який потім облазитиме. Ідеальний варіант — поступова засмага. Щодня приділяти цьому трохи часу, тоді засмага буде поступова, рівномірна і залишиться з вами надовго.
  3. Все добре в міру, тому пам'ятайте, скільки часу можна перебувати на сонці. Бажано чергувати купання та відпочинок на лежаку. А також кожну годину на якийсь час заходити в тінь, щоб охолонути та не згоріти.

Дехто хоче знати, що робити, щоб швидко засмагнути. Можна для рівномірної засмаги використовувати спеціальні олії чи креми. Але захоплюватися ними не варто, щоби не переборщити. Адже важлива не лише швидкість, а і якість засмаги.

Обов'язково варто використовувати зволожуючі засоби, адже сонце дуже сушить шкіру. При правильному догляді ваша смаглява шкіра приверне безліч захоплених поглядів.

Третє правило — візьміть із собою чудовий настрій

Головне, щоб ваша відпустка пройшла в приємній атмосфері, з гарним настроєм і ви змогли насолодитися плаванням у басейні або морі та прийомом сонячних ванн. А також змогли розслабитися і набратися сил йти до нових цілей та звершень.

Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Можно ли заряжать смартфон быстрой зарядкой и как...
Можно ли заряжать смартфон быстрой зарядкой и какие будут последс...
Не мойте посуду в гостях: бытовые суеверия, преду...
Не мойте посуду в гостях: бытовые суеверия, предупреждающие об оп...
Назван секрет счастливой жизни. Начните просто се...
Назван секрет счастливой жизни. Начните просто сегодня
5 причин, почему во время мытья головы сильно вып...
5 причин, почему во время мытья головы сильно выпадают волосы
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.