Курс долара: які зміни чекають до кінця року?

СоветыБизнес и работа
Курс долара: які зміни чекають до кінця року?
Фото: из открытых источников
1208 4.9 NikolisNikolis
Незважаючі на песимістичні прогнози на початку року, поступово ситуація на валютному ринку покращується.

За останні кілька місяців український валютний ринок поступово змінюється на краще. Фахівці зазначають, що до кінця цього року долар буде нижчим за 40 гривень. Який курс валют київ сьогодні, чим він обумовлений та які можливі зміни на нього чекають, розповіли аналітики провідної інвестиційної компанії Dragon Capital.

Висновки аналітиків

Проведені дослідження дозволили встановити, що покращення курсу – це результати вжитих НБУ заходів. Серед основних дій можна назвати кілька:

  • непродуктивне виведення валюти було суттєво обмежено;
  • обсяги пропозицій іноземної валюти на порядок збільшились;
  • девальваційні очікування були стабілізовані.

Завдяки тому, що НБУ було реалізовано подібні дії, вартість долара знизилася приблизно на 2-3 гривні.

Регулярні надходження валюти

Дії, реалізовані НБУ, дозволили мінімізувати обсяг продажу тієї іноземної валюти, яка є в резерві. Якщо порівняти з ситуацією, яка була торік, то продаж зменшився приблизно в 1,5 рази.

Додатково країна отримує чималі обсяги фінансової допомоги від різноманітних міжнародних партнерів. Так, надходять не лише транші від МВФ, а й гранти від Америки, а також кредитні програми від ЄС на вигідних умовах. За перші півроку обсяг допомоги від міжнародних організацій становив понад 20 млрд. доларів.

Все це позитивно вплинуло на стан золотовалютних резервів НБУ. На даний момент їх розмір становить понад 37 млрд. доларів. Такий високий показник за останні кілька років досягнуто вперше.

Курс долара: які зміни чекають до кінця року?

Чи можна здійснювати повернення до гнучкого курсу?

Деякі аналітики зазначають, що з часом можна буде знову повернутись до гнучкого курсу. Але навіть коли ситуація дозволить повернути гнучкий курс, при цьому діятимуть деякі обмеження. Проте чекати на це у найближчий час не варто. Але все ж аналітики з оптимізмом зазначають, що найближчим часом валютні обмеження, встановлені НБУ, поступово слабшатимуть.

Спираючись на прогнози, можна передбачити, що через те, що все ще є ризик девальвації, перехід до обмежено гнучкого курсу проходитиме у кілька етапів. Для цього НБУ буде розроблено відповідні стратегії та плани.

Щоб зрозуміти, звідки в аналітиків з’явився оптимізм, варто враховувати також і те, що курс лише за один місяць був знижений приблизно на сорок копійок. Хоча багато фінансових аналітиків і банкірів ще нещодавно прогнозували, що вартість долара тільки зростатиме, вона несподівано почала потроху зменшуватися.

Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Что произойдет с организмом, если вы не будете ес...
Что произойдет с организмом, если вы не будете есть лук в течение...
Об этом знают единицы. Кому категорически нельзя ...
Об этом знают единицы. Кому категорически нельзя есть яблоки, что...
Муравьи больше никогда не пролезут в ваш дом благ...
Муравьи больше никогда не пролезут в ваш дом благодаря этому наро...
Таро-гороскоп на неделю: какие знаки Зодиака разб...
Таро-гороскоп на неделю: какие знаки Зодиака разбогатеют, а кому ...
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.