Як обрати тротуарну плитку

СоветыДом и уют
Як обрати тротуарну плитку
Фото: из открытых источников
376 NikolisNikolis
Для того, щоб серед безлічі варіантів вибрати те, що ідеально підійде, необхідно опиратися на декілька порад.

Для облаштування прибудинкової території чи зони відпочинку часто використовується тротуарна плитка. Раніше подібний матеріал могли купувати лише багаті громадяни, але з часом ситуація змінилася. Цьому сприяло те, що технології модернізувалися, ставали ефективнішими. Крім того, запускалося масове виробництво. Все це призвело до того, що ціна на тротуарну плитку стала відносно невисокою і її покупку може здійснити тепер кожен. При цьому потрібно приймати до уваги декілька аспектів.

Основні причини популярності тротуарної плитки

Серед багатьох матеріалів, що використовуються для оформлення двору, доріжки, виділяється тротуарна плитка. Вона має кілька вагомих переваг:

  • На основні показники готового продукту не впливають температурні коливання та надмірна волога. Тому використовувати її можна у різних кліматичних регіонах. При правильному укладанні привабливий вигляд зберігатиметься протягом встановленого терміну.
  • За потреби можна замінити окремі елементи. Витягати тротуарну плитку, змінювати її новою можна у будь-який час. Ця процедура не супроводжуватиметься суттєвими витратами.
  • Для виготовлення тротуарної плитки застосовують цемент, щебінь, пісок і додаткові компоненти. Саме тому плитка вважається екологічно чистою та безпечною для здоров’я.
  • Через те, що тротуарна плитка поставляється в широкому асортименті, кожна людина зможе вибрати потрібне покриття.
  • Жодних проблем у процесі очищення тротуарної плитки не буде.

Основні рекомендації щодо вибору

Для того, щоб серед безлічі варіантів вибрати те, що ідеально підійде, як орієнтир необхідно використовувати кілька моментів.

Оцінка якості та міцності

Навіть та тротуарна плитка, яка має привабливий вигляд, не завжди є якісною. Купувати варто той матеріал, який витримує певне навантаження. Для перевірки варто постукати по плитці. Ця процедура дозволить переконатися, що плитка при активному використанні не лусне, не розкришиться. Слід враховувати, що якісна плитка тротуарна має досить високу вартість. Щоб зекономити, можна звертатися безпосередньо до постачальників або до виробників. Також сайт https://www.k-stroy.com.ua/product-category/trotuarna-plytka/ пропонує доступні ціни. Перед придбанням потрібно перевіряти, чи є сертифікат якості, гарантійний талон, інші документи. Завдяки їм можна переконатися, що плитка відповідає державним нормам та стандартам.

Як обрати тротуарну плитку

Зовнішній вигляд та оформлення

Перед придбанням необхідно здійснити огляд тротуарної плитки. Якщо на задній стіні присутні плями світло-жовтого кольору, то в процесі виготовлення використаний глинистий пісок. Іншими словами, виробники порушили технологію. Таку плитку купувати не варто, тому що вона досить швидко прийде в непридатність. Якщо до складу суміші, яка застосовується для виготовлення тротуарної плитки, входять сторонні компоненти, це нерідко сприяє скороченню терміну експлуатації. Тому, вибираючи кольорову плитку, слід виявляти обережність.

Як визначити прийнятну товщину плитки?

Виходити з того, в яких умовах буде використовуватися тротуарна плитка. Найбільш поширений варіант – це 3-3,5 см. Плитка з такою товщиною використовується для оформлення садових доріжок, тротуарів. Якщо ж має бути облагородження територій, де постійно накопичується багато людей, варто купувати товщу плитку (від 4 см).

Оцінка звуку

Щоб перевірити, наскільки якісна плитка тротуарна, варто звернути увагу на звук, що виникає при постукуванні по матеріалу. Якщо надходить глухий звук, це свідчить про допущенні певних порушень під час виготовлення. Від плитки повинен йти дзвінкий звук. Керуючись кількома простими рекомендаціями, можна вибрати плитку з потрібними параметрами.

Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Рыба с молодыми картофелем в духовке: изюминка по...
Рыба с молодыми картофелем в духовке: изюминка постного меню
Как понять, что мужчина действительно вас любит. ...
Как понять, что мужчина действительно вас любит. Эти признаки рас...
Зажгут свои сердца: три знака Зодиака, которым по...
Зажгут свои сердца: три знака Зодиака, которым повезет в любви до...
Эксперты назвали 10 самых ласковых собачьих пород...
Эксперты назвали 10 самых ласковых собачьих пород, которые обожаю...
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.