Як мінеральна вода впливає на здоров'я зубів

СоветыЗдоровье
Як мінеральна вода впливає на здоров'я зубів
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
572 4.5 NikolisNikolis
Багато хто не замислюється про те, що вода може стати союзником у боротьбі з карієсом.

Карієс — це процес, під час якого руйнується зубна емаль та тверді тканини зуба. Карієс викликаний впливом кислот, що виробляються бактеріями в ротовій порожнині. Дані кислоти з'являються внаслідок розпаду цукрів, що містяться в їжі, і руйнують емаль зубів, створюючи каріозні порожнини. Однак останнім часом зростає інтерес до питання, чи мінеральна вода може займати особливе місце у профілактиці карієсу.

Допомога у запобіганні карієсу

Багато хто не замислюється про те, що вода може стати союзником у боротьбі з карієсом. Щоразу, коли ми п'ємо воду, вона змиває залишки їжі та нальоту з поверхні зубів. Це зменшує кількість бактерій, що викликають утворення карієсу, а також запобігає їх розмноженню. Вода допомагає підтримувати чистоту порожнини рота, що особливо важливо в тих випадках, коли чистити зуби не завжди зручно.

Після прийому їжі рівень кислотності в порожнині рота підвищується. Це створює агресивне середовище, яке сприяє руйнуванню емалі зубів. Пиття води допомагає нейтралізувати кислоти, тим самим знижуючи ризик пошкодження емалі та появи карієсу.

Вода допомагає стимулювати виробництво слини, що є природним захисним механізмом ротової порожнини. Слина сприяє нейтралізації кислот, відновлює мінерали емалі та знижує ризик розвитку карієсу. Що більше слини виробляється, то краще захищені ваші зуби.

Особливості води Detox

Як мінеральна вода впливає на здоров'я зубів

Природна мінеральна вода AQUA Миргород Detox може бути чудовим джерелом мінералів, які допомагають зміцнити зубну емаль. Вона містить корисні для зубів елементи, такі як кальцій, магній та невеликі кількості фтору, які відіграють важливу роль у захисті зубів.

Переваги мінеральної води detox.aquamyrgorod.com.ua для здоров'я зубів:

  1. наявність мінералів;
  2. низька кислотність;
  3. природний захист від бактерій та ін.

Вода сприяє очищенню порожнини рота та нейтралізації бактерій, що у довгостроковій перспективі запобігає розвитку карієсу.

Для ефективної профілактики карієсу з використанням питної води важливо дотримуватись кількох простих правил. Необхідно пити воду після кожного їди. Це допоможе змити залишки їжі, знизити кислотність та запобігти розвитку бактерій. Якщо у складі води відсутній фтор, можна обговорити з лікарем такі додаткові заходи, як використання фторидних препаратів.

Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Какие виды стекла бывают
Какие виды стекла бывают
Как тушить капусту, чтобы было вкусно даже без мя...
Как тушить капусту, чтобы было вкусно даже без мяса: рецепт из кн...
Назван напиток, который очистит организм лучше лю...
Назван напиток, который очистит организм лучше любой детокс-прогр...
4 невинные фразы, которые способны разрушить даже...
4 невинные фразы, которые способны разрушить даже самую крепкую п...
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.