Економне опалення будинку керамічними обігрівачами

СоветыДом и уют
Економне опалення будинку керамічними обігрівачами
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
712 DimitrDimitr
Останнім часом на ринку з'явилися опалювальні пристрої, які не так відчутно б'ють кишеню користувача. Йдеться про керамічні панелі.

Мешканці заміських будинків звикли ставитись до опалення серйозно. Щоб прожити холодну зиму у комфорті, можна поєднувати декілька систем обігріву. Наприклад, у штатному режимі використовувати звичайні радіатори, а під час заморозків підключати енергозберігаючі інфрачервоні керамічні обігрівачі.

Електричні обігрівачі у багатьох відразу асоціюються з дорожнечею експлуатації. Хоч би скільки коштував сам прилад, за електрику доведеться заплатити набагато більше. Але останнім часом на ринку з'явилися опалювальні пристрої, які не так відчутно б'ють кишеню користувача. Йдеться про керамічні панелі.

Інфрачервоними обігрівачами як такими сьогодні нікого не здивуєш. Вони економічні та ефективні, але мають істотний недолік. Пристрої такого роду остигають відразу після вимкнення. А що, якщо поєднати інфрачервоний випромінювач із матеріалом, здатним акумулювати тепло? Саме цим шляхом пішли творці керамічних панелей-обігрівачів. Глина служить людству багато тисяч років, і наші предки неспроста готували їжу в керамічному посуді. Цей матеріал, по-перше, витримує довге нагрівання, не виділяючи отруйних парів, а по-друге, повільно остигає.

Що являє собою обігрівач

керамічний обігрівачЗагалом це плоска металева панель з покладеним на неї електрокабелем, який, власне, і є джерелом інфрачервоної енергії. Поверх нього монтують керамічну плиту, що акумулює тепло.

Додатково пристрої забезпечують вентилятором. Його завдання — примусово подавати до ТЕНу холодне повітря і поширювати по приміщенню підігріте. Таким чином, до променистого обігріву додається конвекційний. Плюс такого рішення – посилення опалювального ефекту, мінус – додатковий шум, який може завдавати незручностей, особливо вночі. Робоча температура лицьової сторони керамічної панелі становить 75-80ºC.

Інфрачервоні панелі нагрівають не повітря навколо себе, а предмети, що їх оточують. При цьому витрачається набагато менше електроенергії, ніж потрібно, наприклад масляному обігрівачу. Це означає, що експлуатація обходиться відносно недорого. А якщо врахувати, що навіть після вимкнення керамічна панель продовжує віддавати тепло, економія виходить досить відчутною.

Потужність керамічної панелі становить від 300 до 990 Вт, залежно від розміру. Компактні моделі споживають електрики не набагато більше, ніж звичайний офісний комп'ютер. І якщо порівнювати витрати інфрачервоного пристрою з конвекторами та тепловентиляторами, економія сягає 30% і більше. Якщо ж це буде модель з терморегулятором, можна досягти ще більш вражаючих показників.

Встановлення

За типом монтажу всі керамічні обігрівачі поділяються на два види — підлогові та настінні. У першому випадку прилад закріплюють за допомогою кронштейнів, в другому — встановлюють на ніжки або коліщатка. Якщо обігрівач буде експлуатуватися як підлоговий, він має бути оснащений опцією вимкнення у разі перекидання. Прогнозований термін служби керамічного інфрачервоного обігрівача становить 30 років.

Джерело інформації: https://teploceramic.ua/ua/sistemy-otopleniya-doma-sravnenie-ch-1.html

Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Бомбезные крылышки в кока-коле. Приготовьте эту в...
Бомбезные крылышки в кока-коле. Приготовьте эту вкуснятину, если ...
5 факторов фантастического успеха Диснейленда
5 факторов фантастического успеха Диснейленда
По традиционному грузинскому рецепту: как пригото...
По традиционному грузинскому рецепту: как приготовить суп харчо
Чем опасно высокое давление у молодых людей: врач...
Чем опасно высокое давление у молодых людей: врачи бьют тревогу
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.