Чому каркасні будинки такі популярні

СоветыДом и уют
Чому каркасні будинки такі популярні
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
404 4.8 NikolisNikolis
Матеріали, які використовуються в процесі будівництва будинків, відрізняються безпекою для здоров'я та життя.

Каркасне будівництво — технологія не нова. Недорогі дерев'яні будинки будуються вже кілька століть і особливо поширені в Європі, де можна побачити багато споруд з різним оформленням. В тім, сьогодні такі оселі будують і в Україні. Спеціалісти https://prostohouse.kiev.ua/ пропонують переглянути різні проєкти та втілити їх в життя. Але чи варті уваги такі споруди?

Плюси каркасних будинків

Якщо мова йде саме про «правильні» каркасні будинки, то можна розраховувати на такі переваги:

  • Швидкість. Зводяться такі будинки протягом кількох місяців, що досить швидко для будівельної галузі.
  • Відносно низька вартість будівництва. За співвідношенням ціни та якості каркасний будинок у більшості випадків виграє конкуренцію у будинків з інших матеріалів та зведених за іншою технологією.
  • Легка вага конструкції скорочує вимоги до фундаментної основи. Не потрібно посилення в фундаменті, необхідного для більш важких будинків. Що додатково знижує витрати та покращує економічну складову проєкта.
  • Матеріал будинку. Переважно використовується деревина та базальтовий утеплювач. Деревина камерного сушіння — це легковагий та довговічний матеріал. Базальтовий утеплювач має дуже низьку теплопровідність. Це добре. Для порівняння: каркасна стіна товщиною 150 мм за своїми теплозберігаючими властивостями дорівнює стіні з бруса товщиною не менше 350-400 мм. Про цеглу і говорити не доводиться.
  • Дизайн. Дерев'яний каркас дозволяє втілювати більше дизайнерських можливостей. Каркасні будинки зовні естетичні та неповторні.

Чому каркасні будинки стрімко завойовують серця українців — питання, на яке вже давно знайдена відповідь. Наприклад, такий будинок порівняно легко добудувати й навіть переутеплити. У Європі є каркасні будинки, яким вже 150-200 років. Просто замінений утеплювач та встановлена нова зовнішня обшивка. 

Чому каркасні будинки такі популярні

Які ще плюси є у каркасного домобудівництва

Матеріали, які використовуються в процесі будівництва будинків, відрізняються безпекою для здоров'я та життя. Тому в таких будинках можуть жити навіть сім'ї з дітьми, алергіки та громадяни, які страждають багатьма іншими недугами – вони вважаються максимально екологічними.

За зовнішніми даними каркасні будинки зовсім не поступаються кам'яним аналогам. Тому екстер'єр будинку може бути дуже ефектним.

За бажанням замовник може вибрати як стандартний проєкт каркасного будинку, так і оригінальний варіант каркасної споруди, створеної за розробленим в індивідуальному порядку ескізом. Завдяки каркасній технології та відсутності складних матеріалів, замовник може реалізувати багато оригінальних ідей.

Для будівництва каркасних будинків немає жодних обмежень щодо температури. Їх можна ставити влітку, а можна – взимку. Це ще один фактор економії

Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Не черствеет и не крошится: рецепт пасхального кр...
Не черствеет и не крошится: рецепт пасхального крафина с секретны...
Старость не в радость: названы самые невыносимые ...
Старость не в радость: названы самые невыносимые в старости знаки...
В чем ваша уникальность: тест по картинкам
В чем ваша уникальность: тест по картинкам
Воет целый день: как уменьшить стресс от одиночес...
Воет целый день: как уменьшить стресс от одиночества у собаки
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.