Що таке «ProZorro» і як з ним працювати?

СоветыДругие советы
Що таке «ProZorro» і як з ним працювати?
Фото: из открытых источников
1108 RafaelRafael
З появою проекту «ProZorro» процес державних закупівель зазнав значних змін. 

Метою «ProZorro» стало зменшення корупції в області державних закупівель через надання доступу громадськості до моніторингу над процесом проведення тендерів та надання можливості замовнику дістати найбільш вигідне поєднання ціни та якості завдяки залученню нових учасників торгів. Таким чином відкриті торги Прозоро суттєво підвищують довіру сучасних підприємців до держзакупівель в цілому.

Для тих, хто прагне розпочати співпрацю на «ProZorro», рекомендується ознайомитись з загальною концепцією роботи даної системи на www.prozorro.org.

Наступним кроком стане обрання майданчика, на якому потрібно створити персональний кабінет, саме він дозволяє оголосити закупівлю. На сьогодні для реалізації цієї мети створено 6 майданчиків, це відкриває можливість зареєструватись одночасно на декількох майданчиках і подати оголошення про закупівлю товарів чи послуг.
Розглянемо кілька порад, які допоможуть підвищити ефективність допорогових закупівель.
Щоб участь в держзакупівлях «ProZorro» виправдала всі ваші сподівання раціонально провести моніторинг ринку, для того щоб визначити вартість предмета закупівлі. Окрім того система передбачає можливість запросити до участі в торгах потенційних постачальників, це суттєво розширює діапазон пропозицій. 
Також експерти рекомендують ретельно прописувати назву, специфікацію, та технічні характеристики товару, а при необхідності і конкретну марку товару.

Варто відзначити, рішення залишити два дні для уточнень умов закупівлі, дозволить учасникам поставити ряд запитань щодо торгів, це в свою чергу підвищить якість пропозицій. З іншого боку замовник матиме змогу внести корективи до закупівель замість їхньої відміни.

Відносно кваліфікаційних вимог до постачальників, вони повинні бути обґрунтованими та мінімальними.

Як правило, термін розгляду тендерної пропозиції, котра згідно за результатів оцінки визначена як найбільш економічно вигідна, не має перевищувати п’яти робочих днів, однак строки розгляду тендерної пропозиції може бути продовжено замовником до двадцяти робочих днів з наведенням аргументів.
Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Психологи назвали 7 признаков, что вы влюблены в ...
Психологи назвали 7 признаков, что вы влюблены в человека, которы...
5 признаков того, что в авто нужно немедленно мен...
5 признаков того, что в авто нужно немедленно менять тормозную жи...
Диетолог рассказал, как именно соль влияет на дав...
Диетолог рассказал, как именно соль влияет на давление
Зависть здоровья ест: почему сравнивать себя с др...
Зависть здоровья ест: почему сравнивать себя с другими вредно
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.