Як продовжити термін служби шин?

СоветыДругие советы
Як продовжити термін служби шин?
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
1037 5.0 DimitrDimitr
Шини для вантажних авто можуть бути значними інвестиціями, особливо якщо ви вибрали шини з матеріалів преміум-класу від авторитетного виробника.

Щоб ваші шини прослужили якомога довше, їх потрібно правильно обслуговувати та регулярно перевіряти. Загалом на термін служби шин впливає знос, пошкодження або просто плин часу. Багатьох проблем часто можна уникнути, регулярно перевіряючи свої шини, включаючи аварії та серйозні травми.

Якість впливає на довговічність шин

вантажні шини

Основний спосіб отримати вигоду від довговічних, високопродуктивних шин для вантажних автомобілів — придбати шини найвищої якості. Існує кілька різних типів вантажних шин, і кожен тип призначений для покращення характеристик різними способами. Незважаючи на те, що існують шини зі спеціальними характеристиками, як-от шини для бездоріжжя або бездоріжжя, більшість власників вантажівок обирають шини, які підпадають під три основні категорії шин, а саме зимові шини, літні шини та високоякісні шини.

При купівлі нового комплекту вантажних шин необхідно враховувати умови, в яких вантажівка буде їздити найчастіше. Якість шин також впливає на ціну, пробіг і тягу, серед іншого. Усі ці критерії взаємопов’язані, а це означає, що шина з більшим пробігом матиме вищу ціну, але забезпечуватиме краще зчеплення з дорогою та якіснішу збірку.

Чому перевірка шин важлива?

Якщо ви звикли їздити на високій швидкості, їздити по різних типах поверхонь або в різних дорожніх умовах, ще важливіше уважно оглянути шини вантажівки. Структурні пошкодження не тільки призводять до втрати повітря, але й підвищують ризик раптового виходу шини з ладу.

Перевіряючи стан шин, зверніть увагу на будь-які порізи, проколи, опуклості або вбудовані предмети. Ободи та запірну арматуру також необхідно постійно перевіряти, щоб вчасно виявити будь-які пошкодження. Якщо ви помітили, що вам потрібно частіше підвищувати тиск повітря, це може свідчити про невеликий прокол, який може швидко перетворитися на велику тріщину.

вантажні шини

Незважаючи на те, що шини можна відремонтувати, завжди набагато безпечніше купити новий комплект вантажних шин. Є багато ситуацій, в яких не рекомендується ремонтувати шини, а відразу їх замінити. Навіть якщо транспортні засоби, машини чи обладнання мають низьку швидкість, необхідно регулярно перевіряти стан шин. Хоча ризики різняться для цих типів транспортних засобів і механізмів, ви можете уникнути багатьох незручностей за допомогою простого огляду шин.

Важливо правильно зберігати запасні шини та замінювати шини, які сильно пошкоджені або зношені. У разі незначних дефектів рекомендується ремонт, але у випадку більших пошкоджень найбезпечнішим рішенням є заміна шин. Наприклад, невеликі проколи в області протектора часто можна відремонтувати, але для більших тріщин безпечніше замінити шини.

Читай больше интересных советов на главной странице Sovetnika.net.
Сейчас читают
Металлические навесы с кровлей из поликарбоната
Металлические навесы с кровлей из поликарбоната
«Человеческая» болезнь у кошек: как понять, что у...
«Человеческая» болезнь у кошек: как понять, что у кота артрит
Крестоцветная блошка на редиске и капусте: как от...
Крестоцветная блошка на редиске и капусте: как от нее избавиться ...
Диетолог назвала три привычки, которые провоцирую...
Диетолог назвала три привычки, которые провоцируют больше есть
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.